Dr.Crash Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Witajcie! Tak się składa że jestem tu nowy i nie bardzo jeszcze wszystko chwytam. Nie rozumiem co oznacza termin podkręcanie ołówkiem, (czy jakoś tak. Zechciałby ktoś mi to wytłumaczyć? Z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 podkrecanie olowkiem dziala tylko na prockach AMD... a dokladniej jest to laczenie grafitem czyli malowanie ze soba "kondensatorkow" ... a jak wiadomo grafit przewodzi prad... poprzez takie laczenie z prockow tego typu usuwa sie (czytaj Wylacza sie) zablokowany mnoznik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 podkrecanie olowkiem dziala tylko na prockach AMD... a dokladniej jest to laczenie grafitem czyli malowanie ze soba "kondensatorkow" ... a jak wiadomo grafit przewodzi prad... poprzez takie laczenie z prockow tego typu usuwa sie (czytaj Wylacza sie) zablokowany mnoznik :)Raczej chciiales powiedziec mostkow!!!! Mostki sa to polaczenia pomiedzy pinami w sockecie. Poprzez odpowiednie polaczenie lub rozlaczenie mozna ustawic parametry procesora (napiecie, mnoznik, nawet chyba FSB ale tego to nik nie probowal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Witajcie! Tak się składa że jestem tu nowy i nie bardzo jeszcze wszystko chwytam. Nie rozumiem co oznacza termin podkręcanie ołówkiem, (czy jakoś tak. Zechciałby ktoś mi to wytłumaczyć? Z góry dziękuję. Ten termin też jest używany przy podkręcaniu Radeonów. Nie mam takiej karty więc nie wiem na czym to dokładnie polega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Widze Feluke że swojego AMD-ka podkęciłeś jeszcze niżej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 No masz racje. Niestety to byl juz przymus. Temperatura na procku doszla do 55*C ale nie to jest najgorsze. Balem sie o zasilacz ktory chuczy jak pociag a komp stoi jako serwer w moim pokoju a ja musze jakos spac. :wink: W wakacje zrobie chyba (czyt. napewno) moda obudowy i wywale ta cholerna kratke z zasilacz i wstawie dodatkowy a radiatory aluminiowe zastapie miedzianymi i bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 phi...ale mod - to odrazu WB załóż i bedzie wtedy git :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Jak mowa o terminologii to co oznacza CLAP??? I do czego to jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 phi...ale mod - to odrazu WB załóż i bedzie wtedy git :DTo sie tyczy tylko zasilacza a jeszcze jest cala obudowa. Wodne to moze zaloze jak troche kaski skombinuje i wtedy juz bedzie wszystko chlodzone od procka a na zasilaczu skonczywszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Jak mowa o terminologii to co oznacza CLAP??? I do czego to jest???Creative Labs Anihilator Pro (Gf 256 pro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Jak mowa o terminologii to co oznacza CLAP??? I do czego to jest???Creative Labs Anihilator Pro (tak to sie chyba pisze) i oznacza poprostu GF 256 DDR z firmy Creative Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 no dobra... sory... mostki sie laczy grafitm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 mi tam przez to podkrecanie olowkiem a dokladnie malowanie L1 bo to tez sie zalicza procek poszedl!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 No i ołówkiem też podkręcic Radeona 8500. Zwiekszasz nim napiecia na pamieciach i GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...