Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Tak się składa że jestem tu nowy i nie bardzo jeszcze wszystko chwytam. Nie rozumiem co oznacza termin podkręcanie ołówkiem, (czy jakoś tak. Zechciałby ktoś mi to wytłumaczyć?

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkrecanie olowkiem dziala tylko na prockach AMD... a dokladniej jest to laczenie grafitem czyli malowanie ze soba "kondensatorkow" ... a jak wiadomo grafit przewodzi prad... poprzez takie laczenie z prockow tego typu usuwa sie (czytaj Wylacza sie) zablokowany mnoznik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkrecanie olowkiem dziala tylko na prockach AMD... a dokladniej jest to laczenie grafitem czyli malowanie ze soba "kondensatorkow" ... a jak wiadomo grafit przewodzi prad... poprzez takie laczenie z prockow tego typu usuwa sie  (czytaj Wylacza sie)  zablokowany mnoznik :)

Raczej chciiales powiedziec mostkow!!!!

Mostki sa to polaczenia pomiedzy pinami w sockecie. Poprzez odpowiednie polaczenie lub rozlaczenie mozna ustawic parametry procesora (napiecie, mnoznik, nawet chyba FSB ale tego to nik nie probowal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Tak się składa że jestem tu nowy i nie bardzo jeszcze wszystko chwytam. Nie rozumiem co oznacza termin podkręcanie ołówkiem, (czy jakoś tak. Zechciałby ktoś mi to wytłumaczyć?  

Z góry dziękuję.

Ten termin też jest używany przy podkręcaniu Radeonów. Nie mam takiej karty więc nie wiem na czym to dokładnie polega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No masz racje. Niestety to byl juz przymus. Temperatura na procku doszla do 55*C ale nie to jest najgorsze. Balem sie o zasilacz ktory chuczy jak pociag a komp stoi jako serwer w moim pokoju a ja musze jakos spac. :wink:

W wakacje zrobie chyba (czyt. napewno) moda obudowy i wywale ta cholerna kratke z zasilacz i wstawie dodatkowy a radiatory aluminiowe zastapie miedzianymi i bedzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phi...ale mod - to odrazu WB załóż i bedzie wtedy git :D

To sie tyczy tylko zasilacza a jeszcze jest cala obudowa. Wodne to moze zaloze jak troche kaski skombinuje i wtedy juz bedzie wszystko chlodzone od procka a na zasilaczu skonczywszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...