[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a po co dostosowywac testy do a64? blok zamiast odbierac cieplo z rdzenia odbiera od aluminioej blaszki. czyli cieplo rozchodzi sie na wieksza powierzchnie w aluminium przyczepionym do rdzenia jakims glutem, zamiast elegancko rozejsc sie na wieksza powierzchnie w miedzianej podstawie bloku. a juz wiem testy na a64 po to zeby sprawdzic ktory blok sobie lepiej poradzi z tym glupim utrudniaczem chlodzenia:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 tak wogole ten shim jest slaby i sie proc bardziej grzeje, zobacz jakie tempy ludzie maja na ostro kreconych prockach, pozatym era xp juz sie powaznie konczy i wszystkie nowe konstrukcje powinny byc przystosowane zwlaszcza pod A64 i P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 tak wogole ten shim jest slaby i sie proc bardziej grzeje, zobacz jakie tempy ludzie maja na ostro kreconych prockach, pozatym era xp juz sie powaznie konczy i wszystkie nowe konstrukcje powinny byc przystosowane zwlaszcza pod A64 i P4 1412767[/snapback] Hehehe, najsmieszniejsze jest tez Twoj opis ;-) To chyba jakis Bartonik tak siedzi, nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Hehehe, najsmieszniejsze jest tez Twoj opis ;-) To chyba jakis Bartonik tak siedzi, nie ? 1412790[/snapback] sam jestes smieszny, nie stac mnie na nowego procka teraz, a z chcecia bym kupil A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Wiesz i podobnie jak Ty ma duza rzesza osob ktora jeszcze leci na Athlonach. Wiec nie widze sensu Twojej wypowiedzi. Dlaczego nie maja juz byc projektowane bloki pod Starsze procki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a znasz firme ktora wymysla nowe silniki do nys i warszaw zeby mialy leprze osiagi ? bo ja jakos nie, moze jeszcze zacznies sie martwic o tych co chca miec wc na p100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Hehehehehehe, wiesz co ? Nie wkur**** ludzi lepiej bo chyba masz do mnie cos o czym nie wiem :[ Porównujesz Warszawe do Athlona XP czy Bartona ktorego jeszcze dlugo beda ludzie uzywac ? Jak dla Ciebie Warszawa to te procki to Maluch to pewnie Athlon 64 :P Lepiej sie dobrze zastanow jak cos napiszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Spokojnie panowie to nie topic do klotni :> lepiej dopingujcie sama zeby zrobil bloczki na GPU i NB bo chce zamienic proxime na cos ludzkiego w koncu... a jak narazie jestem skazany na kupno abadona... a chcialbym cos innego zeby byc w miare oryginalny :D Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ależ to Tłik panowie!! bez kłutni nie było by to samo forum!! :mur: :mur: :mur: ja proponuje wszystkim się przespać i jutro na sprawę spojrzeć świeżym umysłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 swierzym umyslem ahahaha tutaj :-> Na pewno nie ryby, bo sie po roznych topicach rzuca jakby mu wody zabraklo. Porownanie strzeliles koles do d ewidentnie, fajnie by bylo jakbys sie zastanowil co piszesz.. tutaj takie pierd... gdzie indziej Thornowi do tylka za sucho wchodzi, jaki to jest wspanialy :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Widze, że ta kłótnia spowodowała obniżke ceny PowerX 0,35 do 150zl z wysyłką, wiec jednak miała sens ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A niech robi i po 10 zł, dla mnie jest ciagle zmodyfikowany Uriel nic wiecej. Zadna filozofia, kwestia maszyny. A to cos mi wczoraj Ryba naopowiadał poszlo w swiat. Milo bylo uslyszec troche prawdy na temet mojej i innych osob. Dzieks Rybciu :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 alez nie ma sprawy OGrze kochany, tylko ja bardzo nie lubie jak ktos mnie obraza, gdy probuje cos w latwy sposob wyjasnic, ->np. czemu dlugo powstaje px i dlaczego robienie blokow pod A xp jest nic nie warte, ale spox jak masz inne zdanie to dalej rob bloki z diamentu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ee yy bo kurde sie do zamkniecia kwalifikuje, a tego nie chce... Rybciu i Ogierze prosze dajcie sobie spokoj i idzcie sie wymieniac "czulosciami" na prv... co do stanowisk testowych zalozcie osobny temat ;) ech ... Tłik... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Sam zdradz nam kiedy mniej wiecej bedzie frost gpu :) bedzie jakos po dlugim weekendzie czy nie bardzo? :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Sam zdradz nam kiedy mniej wiecej bedzie frost gpu :) bedzie jakos po dlugim weekendzie czy nie bardzo? :PP 1413936[/snapback] no na pewno PO, ale jak dlugo PO tego nie powiem... chciabym w poniedzialek po pokazac juz i wrzucic do sklepu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 alez nie ma sprawy OGrze kochany, tylko ja bardzo nie lubie jak ktos mnie obraza, gdy probuje cos w latwy sposob wyjasnic, ->np. czemu dlugo powstaje px i dlaczego robienie blokow pod A xp jest nic nie warte, ale spox jak masz inne zdanie to dalej rob bloki z diamentu 1413839[/snapback] Nie widzialem w tym zadnej obrazy, jezeli Cie obrazilem to sory. Trzeba bylo powiedziec ile powstaje PX, przeciez to zadna tajemnica. Co do diamentu jako materialu to wierz albo i nie ale to bardzo dobry material do odbierania ciepla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no na pewno PO, ale jak dlugo PO tego nie powiem... chciabym w poniedzialek po pokazac juz i wrzucic do sklepu :> 1413949[/snapback] To wypas =) wracam z gor jakos w srode i pewnie juz bedzie w sprzedazy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Coś tu się tak cicho i spokojnie zrobiło... ;) Chciałem wrócić do pewnej wypowiedzi... Juz niedlugo kazda osoba ktora zakupila F2s dosanie liscik polecony z pewnymi elementami bloczku w 'innej' wersji... ale to juz niech oni sami powiedza jak dostana, ciekawe czy beda sie cieszyc ;) 1393882[/snapback] ... o co tu dokładnie chodziło? Czy każda osoba która kupiła F2S otzyma polecony, nawet Ci co otzymali blok już o wiele wcześniej? Czy tylko Ci, którzy w tamtej chwili złożyli zamówienie na F2S dostaną blok z nowymi elementami. Jeśli to drugie, to czy dostaliście już coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Chciałem wrócić do pewnej wypowiedzi... ... o co tu dokładnie chodziło? Czy każda osoba która kupiła F2S otzyma polecony, nawet Ci co otzymali blok już o wiele wcześniej? Czy tylko Ci, którzy w tamtej chwili złożyli zamówienie na F2S dostaną blok z nowymi elementami. Jeśli to drugie, to czy dostaliście już coś? 1417562[/snapback] hmmm jak wroce do mojego kompa to pokaze co chcialem wyslac... i wysle... klient kazdy sobie sam wybierze co zamontowac... ale w komplecie na stale beda zamieszczane tylko jedne zapinki... chodzi o ich kolor... do klientow pojda czarne... juz kilku klientow otrzymalo z czarnymi, ale jakos zero reakcji czy sie podoba wiec... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 napewno ich zamurowalo i dlatego siedza cicho :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 napewno ich zamurowalo i dlatego siedza cicho :wink: 1417702[/snapback] wiem ze to nie jest jakis super wypas element.. ale niektorzy marudzili ze srebrne no to gratis moga dostac czarne... moge nie wysylac ;) mniejsze koszta ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja chcę... ja chcę je mieć... a może najpierw chcę zobaczyć? Proszę koniecznie o duuuże zdjęcie jeszcze dziś :) Właśnie pomyślałem, że może jeszcze mi nie wysyłaj, bo może od razu z F2G mi wyślesz i zaoszczędzisz na poleconym... kto wie... kto wie...;) Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Jamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja chcę... ja chcę je mieć... a może najpierw chcę zobaczyć? Proszę koniecznie o duuuże zdjęcie jeszcze dziś :) 1417760[/snapback] prosze (troszke nie wyrazne, ale klepane w nocy): 1417760[/snapback] daj znaka na maila kto co za ile i po co ;) (adres, imie nazwisko itpe) Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A mnie zastanawia, czy nie lepiej byloby po prostu zrobic plexe o wymiarach odpowiednich do wszystkich rozstawow (Socket A, LGA775, 939, ew. 478), tak, zeby bez zadnych mocowan mozna bylo mocowac do kazdego gniazda. Moze sie myle, ale moze to by zmniejszylo koszt produkcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 kiedy będą dostępne bloczki na gpu?bo przymierzam sie do zakupu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A mnie zastanawia, czy nie lepiej byloby po prostu zrobic plexe o wymiarach odpowiednich do wszystkich rozstawow (Socket A, LGA775, 939, ew. 478), tak, zeby bez zadnych mocowan mozna bylo mocowac do kazdego gniazda. Moze sie myle, ale moze to by zmniejszylo koszt produkcji? 1418689[/snapback] A pomyslales o tym, że jak zrobi zapinke na wszystkie proce to w wiekszosci płyt nie da się zamocować bloku? wątpie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Dokladnie - szczegolnie w SocketA bedzie z tym problem..... Dobrze jest jak jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 kiedy będą dostępne bloczki na gpu?bo przymierzam sie do zakupu :) 1418779[/snapback] no na pewno PO, ale jak dlugo PO tego nie powiem... chciabym w poniedzialek po pokazac juz i wrzucic do sklepu :> 1413949[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A pomyslales o tym, że jak zrobi zapinke na wszystkie proce to w wiekszosci płyt nie da się zamocować bloku? wątpie. Pozdrawiam 1418801[/snapback] Tak, akurat o tym myslalem, i dlatego zadalem to pytanie. Nie mam pojecia jak wygladaja mocowania socket A, bo w zyciu na zywo nie widzialem takiej plyty, ale np. s478 i sT maja otwory calkiem blisko siebie, chociaz jedynym problemem moga byc kondensatory wokol procka. Poza tym, nie znam sie, dlatego sie pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...