Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Czy ktoś wie jak zmierzyć temp na grafice i czy wogóle na mojej grafie się da? Jeśli tak to jakim programem, słyszałem coś o vtunerze czy coś takiego :D Help :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Czy ktoś wie jak zmierzyć temp na grafice i czy wogóle na mojej grafie się da? Jeśli tak to jakim programem, słyszałem coś o vtunerze czy coś takiego :D Help :!: :!: :!: Czy posiadasz przy swojej plycie dodatkowy czujnik temperatury w obudowie na kabelku? Jesli tak wsadz go koncem pod radiator i skonfiguruj sobie MotherBoard Monitora VTuner jest programem tylko do kart Gigabyte'a i do tego tylko na chipach ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Moze cie to zaskoczy, ale wymyslono cos takiego (pozytecznego ) jak termometr. POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Czy ktoś wie jak zmierzyć temp na grafice i czy wogóle na mojej grafie się da? Jeśli tak to jakim programem, słyszałem coś o vtunerze czy coś takiego :D Help :!: :!: :!: Czy posiadasz przy swojej plycie dodatkowy czujnik temperatury w obudowie na kabelku? Jesli tak wsadz go koncem pod radiator i skonfiguruj sobie MotherBoard Monitora VTuner jest programem tylko do kart Gigabyte'a i do tego tylko na chipach ATI Raczej nie mam takiego czujnika, nie widze go a szkoda bo chyba rzeczywiśc ie zostaje mi tylko termometr, ale musze wtedy co chwila wchodzić pod biurko i czekać aż pokaże jaka temp :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Czy ktoś wie jak zmierzyć temp na grafice i czy wogóle na mojej grafie się da? Jeśli tak to jakim programem, słyszałem coś o vtunerze czy coś takiego :D Help :!: :!: :!: Czy posiadasz przy swojej plycie dodatkowy czujnik temperatury w obudowie na kabelku? Jesli tak wsadz go koncem pod radiator i skonfiguruj sobie MotherBoard Monitora VTuner jest programem tylko do kart Gigabyte'a i do tego tylko na chipach ATI Raczej nie mam takiego czujnika, nie widze go a szkoda bo chyba rzeczywiśc ie zostaje mi tylko termometr, ale musze wtedy co chwila wchodzić pod biurko i czekać aż pokaże jaka temp :):):) mam nadzieje ze nie uzywasz do tego termometru lekarskiego hehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Nie na szczęście nie! Używam takiego do pomiaru temperatury na zewnątrz! :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ej, no. Przecież to jest GF4 TI4600 i to na dodatek od MSI. Czyli musi mieć czyjnik (karty GF3 i nowsze mają navet na pamięciach czyjniki). Rozumiem gdyby to był jakiś GF256 no-name... Na swoim GF2 navet wiem ile mam stopni. Do odczytu temp. GPU służy także CPUCool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Bardzo niewiele kart ma chip monitorujący temperaturę GPU, napięcia itp. MSI montuje ten chip, ale tylko w kartach z podwójnym wejściem CRT, zamiast DVI. Niestety, u nas tych kart nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ja też nie wiedziałem ile mój ma stopni do dzisiaj... Poszedłem do robootki tatusia i pożyczyłem sobie pirometr - laserowy termometr. Cacko extra tylko chyba trochę drogie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Na tomshardware.com miezyli termometrem na podczerwien(w przeciagu 3 sek wynik znany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja temp na swojej grafie mierze termometrem takim od samochodu co wewnątrz mierzy temperature i mniejszy wydatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Czyli w końcy chyba nie mam termometru na Grafie i muszę się zdać na termometr pokojowy, taki elektryczny! :):):) Nie wiem jeszcze czy ten wynik jest prawdziwy, ale już niedługo WC to się nie będę musiał martwić :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Czyli mam kolejny powód do zadowolenia z mojej grafy (dolicze sobie do ceny gdy będę sprzedavał ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 A ja wyśle maila do MSi i ich opieprze że mi termometra nie zamontowali :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...