Skocz do zawartości
Brazz

Pytanie O Cooler Pod Amd Xp 2600+ Pomoc W Zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

mam pytanie do was, a zarazem problem.

Mam płytkę główna Abit KV7 (KT 600) plus procek AMD XP 2600 Barton, zamierzam zmienić chłodzenie, dotychczas miałem Cooler Mastera zakupionego wraz z prockiem w wersji box.

Interesuje mnie chłodzenie w przedziale 100-150zł.

Zastanawiałem się nad zakupem :

Pentagrama Freezone QC-92 Cu

Pentagrama Freezone QC-80 Cu

Oba mają poniższe wymiary

101 x 101 x 67 mm

Niestety nie mam zbyt dużo miejsca wokół socketa A na tej płycie Abit KV7 KT 600 a nie zamierzam specjalnie wymieniać teraz płyty by kupić sobie inne chłodzenie.

Nie chce też kupić pentagrama w ciemno jak się okaże że się nie mieści na mojej płycie głównej Abit KV7 KT 600

Dotychczasowy Cooler bezproblemowo się mieścił i bylo trochę miejsca, ale był mniejszy

80 x 60 x 44.5 mm. Nie zawadzał o tranzystory i inne elementy płyty głównej.

Pentagramy są większe i wiem że czasem ludzie mają problemy z jego instalacją ze względu na specyfikę płyty głównej.

Dlatego zwracam się z prośbą do was o radę jaki Cooler dobry zakupić do AMD 2600XP i tej płyty głównej KV7 KT 600.

Czy te pentagramy się zmieszczą ??

Czy ktoś z użytkowników tego forum ma na płycie głównej ABIT KV-7 KT600 zamontowany Pentagram QC 92 lub 80??

Ewentualnie proszę o radę jaki dobry inny cooler zakupić -???

Interesuje mnie wydajność chłodzenia.

Załączyłem do postu dodatkowo foto płyty głównej ABIT KV-7 KT 600 dla pokazania miejsca wokół Socketa A.

post-109609-1112016782_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam kupiłem TT SilentBoost i jestem zadowolony.

Cichy, wydajny, luz bluz!!!

A jak kupować go to wersje Wave bearing czy coś takeigo, bo są dwie, zwykła kulkowa i druga Hydro Wave bearing.

Różnią się tylko łożyskami i numerem seryjnym(A 1889-01 i A 1889 podajrze).

Ta druga jest cichsza!!!

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam inną płytę, więc nie sugeruj sie specjalnie moją wypowiedzią , ale patrzyłem na fotkę tej płyty i mam obawy co do wtyczki od zasilania, ponieważ jest dość blisko socketu. najlepiej to bierz linijkę, albo zrób coś co ma ok 5-5,5cm i zatocz koło trzymając jeden koniec w środku socketu. Jak nic nie przeszkadza to na pewno wejdzie.

Polecam QC-92Cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi