Brazz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Cześć wszystkim, mam pytanie do was, a zarazem problem. Mam płytkę główna Abit KV7 (KT 600) plus procek AMD XP 2600 Barton, zamierzam zmienić chłodzenie, dotychczas miałem Cooler Mastera zakupionego wraz z prockiem w wersji box. Interesuje mnie chłodzenie w przedziale 100-150zł. Zastanawiałem się nad zakupem : Pentagrama Freezone QC-92 Cu Pentagrama Freezone QC-80 Cu Oba mają poniższe wymiary 101 x 101 x 67 mm Niestety nie mam zbyt dużo miejsca wokół socketa A na tej płycie Abit KV7 KT 600 a nie zamierzam specjalnie wymieniać teraz płyty by kupić sobie inne chłodzenie. Nie chce też kupić pentagrama w ciemno jak się okaże że się nie mieści na mojej płycie głównej Abit KV7 KT 600 Dotychczasowy Cooler bezproblemowo się mieścił i bylo trochę miejsca, ale był mniejszy 80 x 60 x 44.5 mm. Nie zawadzał o tranzystory i inne elementy płyty głównej. Pentagramy są większe i wiem że czasem ludzie mają problemy z jego instalacją ze względu na specyfikę płyty głównej. Dlatego zwracam się z prośbą do was o radę jaki Cooler dobry zakupić do AMD 2600XP i tej płyty głównej KV7 KT 600. Czy te pentagramy się zmieszczą ?? Czy ktoś z użytkowników tego forum ma na płycie głównej ABIT KV-7 KT600 zamontowany Pentagram QC 92 lub 80?? Ewentualnie proszę o radę jaki dobry inny cooler zakupić -??? Interesuje mnie wydajność chłodzenia. Załączyłem do postu dodatkowo foto płyty głównej ABIT KV-7 KT 600 dla pokazania miejsca wokół Socketa A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pentagram wejdzie. Polecam QC-92 Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brazz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pentagram wejdzie. Polecam QC-92 Cu 1354999[/snapback] Jesteś tego pewien, że będzie pasował?? To nie jest Abit NF7 v.2.0 tylko Abit KV 7 KT 600 i jest to mniejsza płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ja tam kupiłem TT SilentBoost i jestem zadowolony. Cichy, wydajny, luz bluz!!! A jak kupować go to wersje Wave bearing czy coś takeigo, bo są dwie, zwykła kulkowa i druga Hydro Wave bearing. Różnią się tylko łożyskami i numerem seryjnym(A 1889-01 i A 1889 podajrze). Ta druga jest cichsza!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mam inną płytę, więc nie sugeruj sie specjalnie moją wypowiedzią , ale patrzyłem na fotkę tej płyty i mam obawy co do wtyczki od zasilania, ponieważ jest dość blisko socketu. najlepiej to bierz linijkę, albo zrób coś co ma ok 5-5,5cm i zatocz koło trzymając jeden koniec w środku socketu. Jak nic nie przeszkadza to na pewno wejdzie. Polecam QC-92Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...