j.h.hudy Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 :mur: z partycji E Fat32 znikneło mi 55 gb danych (mp3,użytki,filmy itp) , prawdopodobnie siora skasowała jak oglądała film .... czy istnieje sposób zeby to odzyskać ?? , bo użyłem już kilka programów , wykryły 1/10 tego co było ale nie jest w stanie tego odzyskać .. błagam pomóżcie bo były tam ważne rzeczy :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jesli probowales juz programow na wlasna reke i nic to jesli masz kase to mozesz oddac to do jakiegos punktu odzyskiwania to odzyskają ci pewnie 99,999% np. http://www.mbm.com.pl/ . Porpoboj tez sam programami firmy Ontrack, trudne to ale moze cos sie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) recovery plus odzyskało narazie sterowniki , teraz męczy użytki , chciałbym jescze mp3 odzyskać , może sie uda Choć pojemność płyty CD w zupełności wystarczy, abyśmy mogli zapisać nasz testowy plik, nie zawsze będziemy mogli ją zastosować zamiast płytki DVD. Dzieje się tak dlatego, ponieważ odtwarzacze DVD na ogół nie potrafią zlokalizować plików MPEG-2 zapisanych na nośniku CD, a więc po prostu nie mogą odtwarzać płytki CD jak DVD. Można, co prawda, skorzystać z funkcji Nero, które potrafi zapisać plik ISO na czystej płycie CD jako miniDVD (cDVD), jednak z kolei niewiele odtwarzaczy umie obsłużyć ten nietypowy format. Gdy już nasza płyta zostanie poprawnie zapisana, pora zadbać o właściwe warunki testowe. Zapalamy w pokoju tylko te światła, których zwykle używamy podczas oglądania filmów ( lub też nie zapalamy, jeśli nie używamy ! ), oraz przywracamy w naszym telewizorze wszystkie domyślne, bazowe ustawienia jasności, kontrastu i nasycenia kolorów we wszystkich testowanych urządzeniach. Jeżeli dostępne są dodatkowe parametry obrazu, jak DNR ( Digital Noise Reduction - cyfrowa redukcja szumów ), tłumienie szumów czy wzmocnienie kontrastu, również je należy wyłączyć. Dotyczy to nie tylko telewizorów, ale także wszystkich źródeł obrazu, z których korzystamy, oczywiście jeżeli oferują takie funkcje. Przyszła pora, żeby uruchomić w odtwarzaczu przygotowane wcześniej DVD z testami. Zobaczymy pięć lub dziewięć ( w zależności od wersji programu który ściągnęliśmy ) różnych obrazów, jeden po drugim, wyświetlanych w określonej, stałej kolejności. Najpierw jasność, potem kontrast i tak dalej. To istotne, ponieważ jeśli nie zachowamy tej kolejności ustawiania parametrów, efekt końcowy może okazać się nie całkiem zgodny z naszymi oczekiwaniami. W przypadku jasności i kontrastu należy najpierw ustawić regulator w położeniu o najmniejszej wartości. Następnie trzeba zwiększać stopniowo wartość danego parametru, aż do uzyskania optymalnej wierności obrazu. W przypadku koloru należy ustawić regulator w położeniu środkowym i od niego rozpocząć korektę ustawień. Zwykle świeżo zakupione urządzenia mają ustawioną zbyt wysoką wartość nasycenia koloru, tak aby ich obraz przyciągał uwagę klientów w sklepie. Ostrość w telewizorach jest zazwyczaj od początku poprawnie ustawiona. Później można ją nieznacznie skorygować, jeżeli czwarty obraz testowy jest zdecydowanie zbyt ostry albo trochę rozmyty. Ostatni krok to ostateczny test: patrząc na wyświetlany w tym momencie obraz, przekonamy się, czy wszystkie dotychczasowe ustawienia dały oczekiwany efekt. Ponadto można sprawdzić kanały dostępnego systemu 5.1 Dolby Surround poprzez wskazanie symbolu głośnika testowanego kanału. Po pierwsze, prototypy wykorzystujące 4K UHDTV tak naprawdę zaprezentowano jeszcze w 2003 roku, ale 4K miało długą i skomplikowaną drogę od fazy projektu, aż po komercyjne telewizory. Te ostatnie tak naprawdę pierwszy raz zaprezentowano na targach w Berlinie, zatem można uznać ten fakt za ich debiut. Wcześniej w technologii 4K transmitowano niektóre wydarzenia sportowe w Japonii, a także fragmenty olimpiady w Londynie. Na rynku jeszcze w tym roku ( 2012 ) zadebiutuje telewizor LG, następne w kolejce będą Sony oraz Samsung. Firmy nie chcą podawać cen telewizorów 4K, ale mówi się o sumach zaczynających się od 20 tys. euro. Zatem, biorąc pod uwagę konkurencje ze strony OLED-ów, wspomniane ceny oraz brak materiałów 4K UHDTV - przed tym rozwiązaniem jeszcze długa droga z hal targowych do domowego salonu. Z drugiej strony, jeśli przypomnieć sobie ceny pierwszych telewizorów plazmowych ta droga wcale nie wydaje się taka długa. Czytając różne fora internetowe gdzie rozbrzmiewają pytania typu - a na co nam to ? - odpowiedź jest banalnie prosta ... po prostu coraz większe ekrany musimy wypełnić coraz większą ilością szczegółów. Na dzisiaj matryca rzędu 46° jest już standartem ... a pomyślmy jak będzie wyglądał tzw. obraz FullHD na matrycy 80 Edytowane 4 Października 2013 przez j.h.hudy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 EasyRecovery Pro czy jakoś tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Shit , za nic nie moge odzyskać moich mp3 , było ich koło 2600 <beczy> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Masz za swoje ty piracie :) Mi taka klęska nie grozi bo mam 40 gigowy dysk więc max moge stracić 40 gb :) Jak jestes zdesperowany to oddaj to dot akiego laboratorium, za kilkaset zl ci odzyskają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a ze tak zapytam co za wariat trzyma takie ilosci danych na fat ?? ten system jest max do 32 giga jezeli nie odzyskasz tego to niestety pozostaje kolekcjonowanie od nowa :/ mialem tak z padem dysku , a rzeczy kolekcjonowalem przez 2 lata , ehhh nauczylem sie przynajmniej teraz aby korzystac z backup'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Pietia(lania) licz sie ze słowami , ja cie nie nazywam wariatem ...... przez 3 lata miałem partycje na fat32 nawet po 80 GB i było wszystko ok , i było by dalej ok gdyby moja siora była na tyle inteligentna żeby nie kasować tego co nie trzeba ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Shit , za nic nie moge odzyskać moich mp3 , było ich koło 2600 <beczy> 1356000[/snapback] Nie becz tylko załatw/kup sobie Easy Recovery Pro. Tam masz opcje: Undelete(jak usunąłeś), Unformat(jak sformatowałeś), RAW (jak partycja nie jest widziana przez OS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 napisałem wyraźnie że użyłem tego progsa i nie dało sie nic odzyskać .... ale mówi sie trudno , skasowałem wszystkie partycje , utworzyłem jescze raz i sformatowałem w NTFS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a ze tak zapytam co za wariat trzyma takie ilosci danych na fat ?? ten system jest max do 32 giga 1356710[/snapback] wcale, że nie fat możę max obsłuzyć nawet 1 TB !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Teoria teoria ;-) http://pl.wikipedia.org/wiki/FAT32 a microsoft microsoftem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 GetDataBack for FAT/NTFS uratował mi ~95% plików z dysku 10gb który wziął się i stracił kompletnie wszystkie tablice recordów i kilka procent sektorów - uszkodzenie chyba mechaniczne wersja demo pozwoli ci oszacować co jest do odratowania, jeśli coś jeszcze jest - nawet pozornie niewielkie zmiany na dysku pogłębiają 'nieodwracalność' twojej straty na przyszłośc - używaj NTFS [prawa dostępu!] i rób kopie zapasowe - teraz straciłeś muzę [czyli tak naprawdę rzeczy bez wartości] - kiedyś stracisz pracę dyplomową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...