kfh13 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Chodzi mi tu o otrzymanie efektu jak w basenie podświetlanym od dołu (oj wiecie o co chodzi) Pierwotnie chciałem zrobić rezerwuar z plexi na całej długości obudowy i dać pod niego 2xkatody revoltec nieb., całość efektu dopełniała by jakaś mocna pompa (ruch wody). Jednak gdzieś na forum ktoś zrobił zdjęcie takiego moda i wcale nie było widać tego efektu (może cyfrak był bee)... pozostaje jeszcze "ciekły" neon revoltec-a za 89 zł, który daje mało światła (sam widziałem) a efekt otrzymania "basenu" na całej obudowie jest raczej niemożliwy. Pozostaje jeszcze rozwiązanie wprost z basenów czyli halogeny. Czy ktoś mógłby zweryfikować moje "wspaniałe" pomysły ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonid Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Dawno temu u kumpla widziałem płytę z pleksi w którą powkręcane czy może nawet wtopione były kolorowe diody. Niezły efekt małym kosztem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 tylko zeby te diody miałe trohe kendeli= mocno świciły :P efekt z diodami możliwy do uzyskania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 chyba kandeli, a nie kendeli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 W moim przypadku otrzymalem go tak: -Robisz rezerwuar z pleksiglasu -sklejasz ścianki silikonem akwariowym (nie wolno łączyc śrubami) -czekasz cierpliwie kilka tygodni :zonk: Efekt basenu murowany :lol: :lol: sorry za OT :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Kilka tygodni :mur: :mur: :mur: ??? A dlaczego nie można używać śrub ??? Przecież po 3 śruby w każdym kącie nie powino aż tak zmieniać kierunku światła... Jak taki silikon wygląda, bo ja chciałem zwykłym przezroczystym to uszczelniania okien ??? Nie powiedziałeś nic o rodzaju oświetlenia ??? Ale i tak dzięki za odpowiedz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Kilka tygodni :mur: :mur: :mur: ??? A dlaczego nie można używać śrub ??? Przecież po 3 śruby w każdym kącie nie powino aż tak zmieniać kierunku światła... Jak taki silikon wygląda, bo ja chciałem zwykłym przezroczystym to uszczelniania okien ??? Nie powiedziałeś nic o rodzaju oświetlenia ??? Ale i tak dzięki za odpowiedz :razz: 1366743[/snapback] O to wlasnie chodzilo, jak nie uzyjesz srub, to pewnie ci sie to rozejdzie i bedziesz mial basen w kompie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...