Skocz do zawartości
Songoku

bezpiecznie ale i opłacalnie czyli podkręcanie durnia

Rekomendowane odpowiedzi

mam do was pytanie tym razem nie o podkręcaniu na maxa ale o takim średnim po tym jak mi sie ram spalił chociaż do tej pory nie wiem dlaczego dałem tylko fsb 112 a ram był pc 2100 (miałem niezły opier*** w domu) ale nic, chciałem teraz tego podkręcić jest troche inny chyba ma kostki kwadratowe mniejsze od zwykłych i węrzsze ale nie całkiem kwadratowe .no i jak to podkręcić chodzi na 100/133/33 asynchronicznie ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>o daje 1 mhz więcej jak dam 112/112/34 to boje się ze sie znów spali .A w ogóle czy to możliwe żeby się zjarał od takiego niskiego taktowania może jak bym dał fsb 140 to juz bardziej prawdo podobne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam do was pytanie tym razem nie o podkręcaniu na maxa ale o takim średnim po tym jak mi sie ram spalił chociaż do tej pory nie wiem dlaczego dałem tylko fsb 112 a ram był pc 2100 (miałem niezły opier*** w domu) ale nic, chciałem teraz tego podkręcić jest troche inny chyba ma kostki kwadratowe mniejsze od zwykłych i węrzsze ale nie całkiem kwadratowe .no i jak to podkręcić chodzi na 100/133/33 asynchronicznie ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>o daje 1 mhz więcej jak dam 112/112/34 to boje się ze sie znów spali .A w ogóle czy to możliwe żeby się zjarał od takiego niskiego taktowania może jak bym dał fsb 140 to juz bardziej prawdo podobne  .

niemozliwe aby z tego powodu sie ram spalił przecież nawet nie chodził na swojej nominalnej predkosci albo miałeś skok napięcia w sieci i ram sie spalił albo był felerny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytanie czy jak gam fsb 112/112/34  cas 2 i tamte wartości wszystkie na najmniejsze i tryb fast ewentualnie  ultra i czy może mi sie cos stac z ramem

nie powinno przeciez te pamieci maja działac na 133 a 112 to dla nich pestka . jak dasz za duzo to albo bedzie ci sie ststem krzaczył albo zwiechy albo sie wcale nie uruchomi. wiec wyczyscisz bios i próbujesz dalej .powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytanie czy jak gam fsb 112/112/34  cas 2 i tamte wartości wszystkie na najmniejsze i tryb fast ewentualnie  ultra i czy może mi sie cos stac z ramem

nie powinno przeciez te pamieci maja działac na 133 a 112 to dla nich pestka . jak dasz za duzo to albo bedzie ci sie ststem krzaczył albo zwiechy albo sie wcale nie uruchomi. wiec wyczyscisz bios i próbujesz dalej .powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha jak daje fsb 112 to daje prockowi napięcie 1.850 to wystarczy bo więcej nie moge a może to za dużo sam już nie wiem ale wiem że jak dałęm na 1.850 t się nie zawieszał w grach

spoko nie powinno byc problemu daj mu 1,85 spoko wytrzyma tylko zapewnij dobre chlodzenie aby sie nie przegrzewal i powinien dzialac pozatym na 112 masz jak dobrze pamietam na tej płycye PCI na 37 mhz czyli wszystko jest podkrecone i dziala szybciej . daj takie ustawienia i testuj testu i jeszcze raz testuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...