Songoku Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mam do was pytanie tym razem nie o podkręcaniu na maxa ale o takim średnim po tym jak mi sie ram spalił chociaż do tej pory nie wiem dlaczego dałem tylko fsb 112 a ram był pc 2100 (miałem niezły opier*** w domu) ale nic, chciałem teraz tego podkręcić jest troche inny chyba ma kostki kwadratowe mniejsze od zwykłych i węrzsze ale nie całkiem kwadratowe .no i jak to podkręcić chodzi na 100/133/33 asynchronicznie ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>o daje 1 mhz więcej jak dam 112/112/34 to boje się ze sie znów spali .A w ogóle czy to możliwe żeby się zjarał od takiego niskiego taktowania może jak bym dał fsb 140 to juz bardziej prawdo podobne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 u mnie athlon na sdramach 133 lazil na 145 i z ramami nic nie bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 no to przecież jest nie możliwe żeby się spalił kiedyś dałem na tym starym ramie fsb 124 ale się już nie chciał włonczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mam do was pytanie tym razem nie o podkręcaniu na maxa ale o takim średnim po tym jak mi sie ram spalił chociaż do tej pory nie wiem dlaczego dałem tylko fsb 112 a ram był pc 2100 (miałem niezły opier*** w domu) ale nic, chciałem teraz tego podkręcić jest troche inny chyba ma kostki kwadratowe mniejsze od zwykłych i węrzsze ale nie całkiem kwadratowe .no i jak to podkręcić chodzi na 100/133/33 asynchronicznie ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>o daje 1 mhz więcej jak dam 112/112/34 to boje się ze sie znów spali .A w ogóle czy to możliwe żeby się zjarał od takiego niskiego taktowania może jak bym dał fsb 140 to juz bardziej prawdo podobne .niemozliwe aby z tego powodu sie ram spalił przecież nawet nie chodził na swojej nominalnej predkosci albo miałeś skok napięcia w sieci i ram sie spalił albo był felerny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mam jeszcze pytanie czy jak gam fsb 112/112/34 cas 2 i tamte wartości wszystkie na najmniejsze i tryb fast ewentualnie ultra i czy może mi sie cos stac z ramem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mam jeszcze pytanie czy jak gam fsb 112/112/34 cas 2 i tamte wartości wszystkie na najmniejsze i tryb fast ewentualnie ultra i czy może mi sie cos stac z ramem nie powinno przeciez te pamieci maja działac na 133 a 112 to dla nich pestka . jak dasz za duzo to albo bedzie ci sie ststem krzaczył albo zwiechy albo sie wcale nie uruchomi. wiec wyczyscisz bios i próbujesz dalej .powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mam jeszcze pytanie czy jak gam fsb 112/112/34 cas 2 i tamte wartości wszystkie na najmniejsze i tryb fast ewentualnie ultra i czy może mi sie cos stac z ramem nie powinno przeciez te pamieci maja działac na 133 a 112 to dla nich pestka . jak dasz za duzo to albo bedzie ci sie ststem krzaczył albo zwiechy albo sie wcale nie uruchomi. wiec wyczyscisz bios i próbujesz dalej .powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 no fajnie to dziękiwizjonerek ale jak daje na fsb 124 to i tak się nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> komp chyba to wina procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 acha jak daje fsb 112 to daje prockowi napięcie 1.850 to wystarczy bo więcej nie moge a może to za dużo sam już nie wiem ale wiem że jak dałęm na 1.850 t się nie zawieszał w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 acha jak daje fsb 112 to daje prockowi napięcie 1.850 to wystarczy bo więcej nie moge a może to za dużo sam już nie wiem ale wiem że jak dałęm na 1.850 t się nie zawieszał w grachspoko nie powinno byc problemu daj mu 1,85 spoko wytrzyma tylko zapewnij dobre chlodzenie aby sie nie przegrzewal i powinien dzialac pozatym na 112 masz jak dobrze pamietam na tej płycye PCI na 37 mhz czyli wszystko jest podkrecone i dziala szybciej . daj takie ustawienia i testuj testu i jeszcze raz testuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...