Pietia(lania) Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no wiec sprawa wyglada tak 2 kompy komp 1 ( moj ) ---> 2 sieciowki , na jednej internet , na drugiej kabelek od drugiego kompa napedzane winem xp sp2 komp 2 ( lap ) ---> siec , ip , brama i maska wpisane na stale net podzielony za pomoca kreatora , niby wszystko ok net jest i wogole ale ( no wlasnie to ale ) jak wylaczyc zapore windowsowa , niby jest wylaczona ale gdy zatrzymam usluge zapory , drugi komp ( lap ) nie ma neta , juz nei wiem jak z tym walczyc , a samej zapory nie potrzebuje i do tego zjada mi zasoby , pomozcie bo ja juz do glowy dostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no wiec sprawa wyglada tak 2 kompy komp 1 ( moj ) ---> 2 sieciowki , na jednej internet , na drugiej kabelek od drugiego kompa napedzane winem xp sp2 komp 2 ( lap ) ---> siec , ip , brama i maska wpisane na stale net podzielony za pomoca kreatora , niby wszystko ok net jest i wogole ale ( no wlasnie to ale ) jak wylaczyc zapore windowsowa , niby jest wylaczona ale gdy zatrzymam usluge zapory , drugi komp ( lap ) nie ma neta , juz nei wiem jak z tym walczyc , a samej zapory nie potrzebuje i do tego zjada mi zasoby , pomozcie bo ja juz do glowy dostaje 1358108[/snapback] jaka brama i maska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) na moim kompie wyglada tak : 192.168.0.1 255.255.255.0 na drugim : 192.168.0.2 255.255.255.0 brama : 192.168.0.1 mowie normalnie net jest , ale gdy wylacze usluge zapory na moim kompie , drugi nie ma neta :/ Edytowane 29 Marca 2005 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Czy dobrze zrozumiałem http://img116.exs.cx/img116/3140/nowy10qp.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) http://www.trainnet.trzepak.pl/pietia/tweak/zapora.jpg hihi czyli nie moge odptaszkowac tego co zaznaczyles dwa : gdy wylacze usluge na sztywno , laptop laczy sie ze mna ( np ftp ) ale juz nie wychodzi dalej , wlasnie tego nie pojmuje co go blokuje :| Edytowane 29 Marca 2005 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Internet ma właśnie Windows Xp drugi komp ma win98 SE nigdy nie miałem problemów, przy tym konfigu. Kompy stoją obok siebie, żadnej zapory nie mają między sobą, bo po co? http://img174.exs.cx/img174/856/nowy13ly.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...