cavarr Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam, zwracam się do Was z następującym problemem: mam radiówke 56Kb i jak zasysam z jakiegoś p2p( tylko emule coś leci) to albo wcale się nie ściąga, albo cos tam przejdzie, ale transfer max 10kB, a jak ściągam cos ze strony np: stery, dema itp. to transfer leci nawet 300kB, a tak średnio to 50KB. I co ja mogę z tym wszystkim zrobić, jest jakiś złoty środek(zmiana na dsla nie wchodzi w gre smile.gif), aby transfer był lepszy. mam zew. IP zaporę mam wyłączonego Czytałem że pomocne w takiej sytuacji jest przekierowanie portów. Gadałem z "administratorem" i powiedział, że to zrobi, tylko nie wie jak :blink: , a w to akurat mu wierze :D . Server stoi na linuxie. Wszedłem na stronę http://www.portforward.com i tam pokazuje mi: Your external IP address is 80.55.254.211 (czy to jest adres mojego servera ??) Mój adres IP jest następujący: 192.168.1.136 A pisze to gdyż czytałem trochę i znalazłem coś takiego :D : iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -dport 589 -j DNAT -to-destination 192.168.0.5:589 iptables -t nat -A PREROUTING -p udp -dport 589 -j DNAT -to-destination 192.168.0.5:589 ale gdzie je dokładnie wpisać ?? dowiedziałem się również że torrenta trzeba przekierować na port 6650, a co z innymi p2p emule, kazaa ?? I czy ta komenda na torrenta będzie wyglądać tak dla mojego ip: iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -dport 6650 -j DNAT -to-destination 192.168.1.136:6650 iptables -t nat -A PREROUTING -p udp -dport 6650 -j DNAT -to-destination 192.168.1.136:6650 i jeszcze znalazłem taką komendę, ale różni się od tych poprzednich, która jest prawidłowa: iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -d IP_SERWERA* --dport PORT_SERWERA** -j DNAT --to TWOJE_IP:TWOJ_PORT*** * tutaj podajesz IP waszego serwera w internecie ** tutaj podajesz zewnętrzny port waszego serwera zarezerwowany dla Ciebie *** tutaj twoje ip z waszej sieci lokalnej i port który sobie zażyczyłeś (w twoim kompie) np 192.168.1.3:12000 Gdzie to wszystko wpisać, jak będą wyglądały komendy dla mojego kompa ?? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, na które bardzo liczę smile.gif jakiego p2p polecacie na radiówkę, wiem że bitcomet jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Też mam podobny problem. Z tym że mi prawie żaden program nie chce ściągać. Mam niby te 256/128kbps ale tak naprawde to mam max 20KB/s. Próbowałem już wielu programów i prawie na żadnym nie moge poszaleć. W eMule LOW ID, w BitTornado żółte kółeczko. Rozmowa z administratorem (cieciem) nic nie pomaga bo sie upiera że wszystkie porty ma odblokowane na routerze. No i co tu począć skoro ludzka głupota nie zna granic :-| Zrezygnować to nie zrezygnuje bo jak narazie to jest najkorzystniejsza cenowo i prędkościowo oferta w moim miasteczku pomimo wszystkich niedogodności. :-| Co radzicie ??? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Your external IP address is 80.55.254.211 To jest twoj zewnetrzny adres IP. Zawsze mozesz sie upewnic sprawdzajac na tej stronce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...