Skocz do zawartości
Czepek

Wielki Problem Z Optyczna Myszka Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio coraz częsciej jak gram lub pracuje na komputerze mysz sie odłącza. Znaczy sie słyszę dzwiek jakby odłączyć urządzenie usb ale jest dalej podłączona. Po pewnym czasie wyskakuje bład ze "Nie rozpozano urządzenia usb skontaktuj sie z ... bla bla bla. Kliknij tutaj < to mnie rozśmieszyło gdyż jak mam nacisnąc na cos jak mi myszka nie działa. :)

Nie wiem ale czy moze jakies sterownii są wymagane do myszek usb ?? mam myszke Creativa. Najgorsze jest to ze juz nie mam siły i dzisiaj myszka odłaczyła i mi sie i nawet restary nie pomagały nie wykrywało jej. Porsze o pomoc. :mur: :mad: :mur:

A tutaj screen komunikatu.

Porsze o pomoc mam to coraz częsciej !!! :sad:

post-103897-1112358321_thumb.jpg

Edytowane przez Czepek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W menadzerze urzadzen odnajdz kontroler USB i odznacz 'wylaczaj gdy nieuzywane'. Mam podobnie z jednak myszka optyczna na USB. Jesli zostawie ja na kilka chwil to przechowi w stan uspienia a wlaczenie jej zajmuje troche czasu. U mnie to pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to samo kilka razy :D

IMHO prawdopodobnie przewod w ktoryms miescu cie sie uwalil :razz: Proponujes sprawdzic na innym kompie :wink:

U mnie wystarczylo potarmosic kabelkiem :D

Mialem 2 Logitechy BJ 68 i po jakims czasie walily sie, kupilem mx 510 i dziala swietnie juz rok :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio coraz częsciej jak gram lub pracuje na komputerze mysz sie odłącza. Znaczy sie słyszę dzwiek jakby odłączyć urządzenie usb ale jest dalej podłączona.

1362171[/snapback]

Może wtyczka od usb się rusza przy gwałtownych ruchach myszką. Zobacz czy przewód nie jest za bardzo naciągnięty. Edytowane przez NoVVy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi