Skocz do zawartości
chevalier25

Radeon 9250 128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nowa karte graficzna ATi Radeon 9250 128 RAM. Niestety za kazdym razem kiedy wkladam jakakolwiek gre to srednio co 5 minut mam zawieche na grze lub wyskakuje windows z pionowymi paskami. Wgrywalem juz wszelkiego rodzaju sterowniki i dalej nic.... :sad:

Nie moge rowniez zmieniac rozdzielczosci na grach.

Mam nadzieje, ze pomozecie....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak probowalem z Omega i dalej lipa :? Zawiesza mi sie tylko i wylacznie jak gram w gierki, normalnie dziala bez zadnych zarzutow, ale co z tego kiedy odpalam obojetnie jaka gre i w okolo 5 sekundy jest zawiecha.

Podaje wam caly opis mojego sprzetu kupionego tydzien temu :sad: :

1. Plyta glowna - ASROCK P4V88 ViaPT880 DD400 SATA LAN AC6

2. Procesor - PENTIUM 4 2,8/533/1M PRESCOTT - SL7PK

3. Pamiec RAM - DDR 400/512MB OEM

4. Naped FDD - FDD 1.44MB ALPS

5. Dysk HDD - HDD HITACHI HDS722580VLAT20 60GB/7200

6. CD ROM/DVD - DVD-RW +/- LG GSA-4163 bulk+soft

7. Karta grafiki - ATi R9250 128 DDR/64bit DVI bulk GXC

8. Karta dzwiekowa - CMI9761A 5.1

9. Karta sieciowa - VIA VT6103 10/100Mbps

Mam nadzieje, ze to cos pomoze w rozwiazaniu tego problemu...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszce taka sprawa, napisz w co usilujesz pograc, konkretnie jakas jedna- dwie gry i w jakich ustawieniach graficznych

napisz tez czy cos krecone itd

ten radek mzoe wieszac gry jesli katujesz je na wysokich detalach

piszesz jednak ze grafa jest nowa, wiec czy po zmianie gray robiles formata? jak nei to zrob i owinno byc git, jak robiles to mozesz sprawdzic na innym windowsie, ja mialem raz taki problem ze mi daemon tools nie chcialo sie poprawnie zainstalowa za nic w swiece tuz po formacie, format to cudowne lekarstwo dla windowsa

jak nic nie pomoze idz z grafa na gwarancji jak ja posiadasz, ewentualnie lec do zioma niech sprawdzi jak stoa sprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka zacina sie miedzy innymi na grach: Sims2 (poprostu sie wiesza i trzeba reset robic), painkiller (to samo), unreal 1 - stara gierka, ktora niby chodzi dobrze, ale przy zmianie jakiejkolwiek rozdzielczosci odrazu wyskakuje do windowsa. Formata jeszcze nie robilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz? Nie mialem w zestawie zadnego zasilacza.... Karta nie byla wogole krecona. Wszystko dziala bez zarzutow, kiedy siedze na necie, ale wystarczy wejsc np. do worda i juz sa zawiechy. A gierki jak sie nie zacinaja, to od biedy cholernie spowalniaja, ale to rzadkosc. 99 procent przypadku to zawiecha i reset kompa :sad: Tak sobie wlasnie mysle, czy to moze nie ma zwiazku z tym, ze w srodku kompa mam dwie karty sieciowe i jedna z nich jest podlaczona....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi