Skocz do zawartości
Machul

co sądzicie o myszach optycznych????

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam optyczna przewodowa i nie narzekam, do drogich ona nalezala i w QIII wymiata nie kisi! ;) Moj wybor to A4Tech WOP-35

hehe wop35 rulez hehehehehe też ją kupiłem ze 3 dni temu - no właściwie to sie nazywa Navigator Opto 325 ale to to samo. nawet fajna tylko coś im nie wyszedł ten klawisz dodatkowy po lewej. jakoś taki niewygodny jest. ogólnie myszka dobra w ut2003 wymiata. jak za tą kase - zawodowa

Gdzie ? za ile ? (link ?)

gdzie - 42-400 Zawiercie ul Marszałkowska numeru nie pamiętam :)

ile 65zł

link.... no tu jest problem bo sklep nie ma (lub ja o tym nie wiem) sotrny www. a jak chodzi o link z opisem to:

http://www.a4tech.com.pl/katalog3.php?mysz=28

ew. na tajwanskiej stronie... zara podam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera musze wybierać między logitechem mx 500 a mx 700 (bezprzewodowy) bo ponoć w bezprzewodowym technologiaradiowa nie sutępuje kablowi ( a by mi sie to przydało bo często gram w cs'a) a pozatym ma wbudowane akumulatory a cena nie gra roli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera musze wybierać między logitechem mx 500 a mx 700 (bezprzewodowy) bo ponoć w bezprzewodowym technologiaradiowa nie sutępuje kablowi ( a by mi sie to przydało bo często gram w cs'a) a pozatym ma wbudowane akumulatory a cena nie gra roli :)

też sie zastanawiałem nad tym ale stara mycha padła szybciej niż myslałem i coś qpic musiałem - poczekaj na testy jakieś

a róznica w cenie tych debili to 130zł na oko, ten 700 wykorzystuje jakąś lepszą tech. radiową i TEORETYCZNIE ma być tak jak usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam optyczna przewodowa i nie narzekam, do drogich ona nalezala i w QIII wymiata nie kisi! ;) Moj wybor to A4Tech WOP-35

hehe wop35 rulez hehehehehe też ją kupiłem ze 3 dni temu - no właściwie to sie nazywa Navigator Opto 325 ale to to samo. nawet fajna tylko coś im nie wyszedł ten klawisz dodatkowy po lewej. jakoś taki niewygodny jest. ogólnie myszka dobra w ut2003 wymiata. jak za tą kase - zawodowa

Gdzie ? za ile ? (link ?)

gdzie - 42-400 Zawiercie ul Marszałkowska numeru nie pamiętam :)

ile 65zł

link.... no tu jest problem bo sklep nie ma (lub ja o tym nie wiem) sotrny www. a jak chodzi o link z opisem to:

http://www.a4tech.com.pl/katalog3.php?mysz=28

ew. na tajwanskiej stronie... zara podam

Thx...

tyle ze te myszy to na PS/2

wolalbym na USB jednak A4Techa jakiegos. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx...

wolalbym na USB jednak A4Techa jakiegos.  :?

no i co z tego ze PS/2 ?

taka dla Ciebie duza rozniaca? moze wolisz po prostu wydac wiecej kasy ? :lol: :lol:

rozumiem drukarke podlaczac do usb ale po kiego mysz?

oswiec nieoswieconego :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dwie:

Logitech Cordless MouseMan Optical (kosztowała mnie 200zł - w sklepie 250zł)

Dexxa Wireless Optical (kosztowała mnie 150zł - w sklepie 200zł)

Dexę mam w drugim kompie, więc głównie urzywam Logitecha i muszę powiedzieć, że sprawdza się świetnie zarówno w grach ja i programach. Jedynym poblemem jest zużycie baterii (paluszki AA), dlatego zainwestowałem w akumulatorki (strasznie drogie, ale na dłuższą metę opłaca się). Średnio, przy dużym obciążeniu myszy wymieniam akumulatory co dwa tygodnie (ale alkaliczne wytrzymują ok 3 tygodnie). Zaletą Logitecha jest też jej wysoka rozdzielczość (dwa razy wyższa niż Dexxy) - 800dpi.

Co do Dexxy, to jest to straszny badziew. Często występują zaklócenia, myszka ma przyciski porozmieszczane wyjątkowo nieudolnie, co sprawia, że podczas przesuwania, lub podnoszenia myszy zawsze naciskam któryś z bocznych przycisków (tych po kciuk). W nadajniku do myszki zintegrowana jest ładowarka do akumulatorków (minipaluszki AAA) znajdujących się w myszce, co jest dużym plusem, gdyż w przeciwnym wypadku trzeba by zmieniać baterie codziennie, bądź co dwa dni.

Podsumowując myszka Logitecha jest bardzo droga, a gdy doliczymy do niej koszty akumulatorów (w moim przypadku 4x) i ładowarki, to cena wyniesie ok 350-400zł - szok 8O , ale ta myszka to ideał wart swojej ogromnej ceny. Myszka Dexxy jest znacznie tańsza i nie trzeba kupować do niej ładowarki z akumulatorami, więc cena wychodzi tylko 150zł-200zł. Jednak ta mysz zupełnie nie nadaje się do grania. Nie opłaca się kupować tej myszy tylko dlatego, że jest bezprzewodowa - lepiej kupić dobrą z kabelkiem.

Mój Logitech jest bardzo ładny, ale ta firma wypuściła nową myszkę... to fopiero cudo:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten mx500 i mx700 ruzniom sie kolorystycznie ? , bo raczej chce kupić mx500 (kabelek to jednak coś :) ) no i chyba ruzniom sie tylko kabelkiem co nie ? , jak se kupie to wam powiem jak sie sprawuje :)

Na stronie Logitecha wszystko pisze. Różnią się tylko kabelkiem i ładowarką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera to sie zastanawiam czy nie wzionc od razu tego mx700 bezprzewodowego bo w koncu juz ma w sobie akumulatory i nie trzeba kupywac baterii. Tylko mnie ta technika troche martwi bo mi sie niechce im wierzyc ze w cs'ie bede se normalnie gral jak na kablu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera to sie zastanawiam czy nie wzionc od razu tego mx700 bezprzewodowego bo w koncu juz ma w sobie akumulatory i nie trzeba kupywac baterii. Tylko mnie ta technika troche martwi bo mi sie niechce im wierzyc ze w cs'ie bede se normalnie gral jak na kablu.

Ja nie widzę różnicy pomiędzy myszką kablową, a moim logitechem. Weź mx700 - nie powinieneś żałować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla chetnych jest test na benchmark.pl myszek :) co prawda dopiero sie rozkreca , ale polecam .

Mysz A4-TECH RFW-33 radio cordless (RF323) - 62.00

Mysz A4-TECH WOP-35 PS/2 Optyczna (Opto 325) - 64.00

Mysz Logitech Cordless MouseMan Wheel - 229.00

Mysz Logitech Cordless MouseMan Optical - 293.00

Microsoft OEM IntelliMouse Optical PS/2 - 124.00

Mysz Mediatech bezprzewodowa radiowa - optyczna (MT107) - 124.00

Mysz Mediatech bezprzewodowa (MT116) Combo - 66.00

Mysz Mediatech optyczna (MT108) - 71.00

Microsoft OEM IntelliMouse Explorer USB - 156.00

Mysz Labtec Wirless Mouse - 89.00

Mysz Labtec Optical Mouse - 84.00

Microsoft Wheel Mouse Optical - 81.00

Jak ktos zamierza kupic myche to bedzie mial latwiejszy wybor :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx...

wolalbym na USB jednak A4Techa jakiegos.  :?

no i co z tego ze PS/2 ?

taka dla Ciebie duza rozniaca? moze wolisz po prostu wydac wiecej kasy ? :lol: :lol:

rozumiem drukarke podlaczac do usb ale po kiego mysz?

oswiec nieoswieconego :]

Bo poprostu wygodniej byloby mi podlaczyc ja do USB z przodu budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm chyba nikt nie wspominal o Mouseman DualOptical [Logitecha]

z relacji posiadaczy wynika ze mycha jest super wypasiona [sporo guru kłejkowcyh takich uzywa ;]]

przewodowa bo przewodowa ale cooz - nie musisz sie martwic o siakies akku itp ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla chetnych jest test na benchmark.pl  myszek :) co prawda dopiero sie rozkreca , ale polecam .

Mysz A4-TECH RFW-33 radio cordless (RF323) - 62.00

Mysz A4-TECH WOP-35 PS/2 Optyczna (Opto 325) - 64.00

Mysz Logitech Cordless MouseMan Wheel - 229.00

Mysz Logitech Cordless MouseMan Optical - 293.00

Microsoft OEM IntelliMouse Optical PS/2 - 124.00

Mysz Mediatech bezprzewodowa radiowa - optyczna (MT107) - 124.00

Mysz Mediatech bezprzewodowa (MT116) Combo - 66.00

Mysz Mediatech optyczna (MT108) - 71.00

Microsoft OEM IntelliMouse Explorer USB - 156.00

Mysz Labtec Wirless Mouse - 89.00

Mysz Labtec Optical Mouse - 84.00

Microsoft Wheel Mouse Optical - 81.00

Jak ktos zamierza kupic myche to bedzie mial latwiejszy wybor :) .

Brakuje tam kilku dobrych myszek - chociażby tych lepszych z Microsoftu, najnowszych Logitecha, lepszych modeli A4Techa i modeli Dexxy.

A te myszki Media Techu, to nie wiem po co tam są, a ten Labtec wygląda jak Dexxa (zwłaszcza ta bezprzewodowa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojej strony mogę polecić Microsoft IntelliMouse Explorer v.3.0 Mycha naprawdę SUPER :) Precyzyjna, wygona, cicha (przyciski). Miałem wiele A4Tech'ów, ale ten MS to dopiero MYSZ, A4Tech to dla mnie popierdółka :wink:

Tutaj więcej info: http://www.microsoft.com/hardware/mouse/ie_info.asp

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Dexxa Optical Wireless ijest w porzo:) dałem za nią co prawda 200 zł. ale zero problemów.

Ile? 200zl, ta myszka kosztowala w najdrozszym przypadku 160zl w Krakowie
DOKŁADNIE! Jest to dokladnie ta sama konstrukcja co MT107 z tym ze w innym miejscu dioda(ta od baterii)...tez 5 przyciskow + rolka itd ... i ja dalem 150zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co byscie wybrali: Mediatech Opical MT108 czy A4Tech Opto 325; cena podobna?

Ja bym wybrał a4tech.

W końcu mają większe doswiadczenie w myszkach od MT

Miałem kiedys myszke a4tech i byla do [gluteus maximus] (2 rolki 4 przyciski)... wytrzymala 2 miesiace i zmienilem na MT107... ktora mam znacznie dluzej i jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co byscie wybrali: Mediatech Opical MT108 czy A4Tech Opto 325; cena podobna?

Ja bym wybrał a4tech.

W końcu mają większe doswiadczenie w myszkach od MT

Miałem kiedys myszke a4tech i byla do [gluteus maximus] (2 rolki 4 przyciski)... wytrzymala 2 miesiace i zmienilem na MT107... ktora mam znacznie dluzej i jest super
NO poanowie ale mi pomagacie :wink: , 2 odpowiedzi i dwie rozne 8O ale dzieki za to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zrobimy inaczej powiedz ile kosztują te myszy MT i a4tech.

Ja bym sie zorganizował i kupił coś od Logitecha.

A co do Blastera - to róznie bywa.

Ja np miałem a4tech kulkową i sprawowała się ok.

W sumie a4tech robi tylko myszki i może się na nich skupić a mt robi różne gadżety komputerowe.

Ja bym wzią coś z rodziny Logitecha: (dexxa, Labtec, lub sam Logitech)

Zawsze bedzie tak, ze kazdy bedzie mówił ze lepsze jest to co ma.

Wybór należy do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zrobimy inaczej powiedz ile kosztują te myszy MT i a4tech.

Ja bym sie zorganizował i kupił coś od Logitecha.

A co do Blastera - to róznie bywa.

Ja np miałem a4tech kulkową i sprawowała się ok.

W sumie a4tech robi tylko myszki i może się na nich skupić a mt robi różne gadżety komputerowe.

Ja bym wzią coś z rodziny Logitecha: (dexxa, Labtec, lub sam Logitech)

Zawsze bedzie tak, ze kazdy bedzie mówił ze lepsze jest to co ma.

Wybór należy do Ciebie.

patrz na post Xana tam sa te mychy z cenami (odpowiednio 71 i 64pln)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja ma dwa kółka...

ja bym miedia techa nie qpował - widziałem toto na stronce producenta - oni chyab nie wiedzą co to znaczy trzymać myszke w łapie... jakieś wygięta, pocudowane... no ale nie miałem z nimi styczności to raczej nic szczególnego o nich nie powiem. no ale firma do solidniejszych nie należy (od kolsia wziąłem pada, sciagnałem drivery ze stroni media techa i co??? drivery są firmy 3 logic która produkuje... pady)

a chyba myszke ps2 da sie przerobić na usb - tylko bede musiał wyzcaić skądś przejściówke od myszki usb logitecha i oblukać jak to jest zobione. jak tylko kabelki to 0 problemów - gorzej jak tam bedzie jakiś układ zmieniajacy syganł. no ale najpierw musze to oblukać :) - chyba ze ktoś to już robił/lub wie jak to zrobic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos tu prosil zeby powiedziec po co kabel usb widac ze nie ma pojecia o myszach i o grze w fpsy juz odpowiadam USB ma jedna bardza wazna ceche 120 hz stale a nie 80 jak ''pees'' i to nie zwsze stale Co prawda mozna podkrecic mysz z 80 na 200 nawet takimi programami jal ps rate ale to jest tylko polsrodek Dla tego ci ktorzy graja w shotery to powinni zdecydowac sie na te stale 120 hz Aha i ci co pisza ze mysz optyczna radiowa jest taka sama to sie myla do 3d shoterow nie nadaja siue myszy radiowe bo tam sa opoznienia i nie ma stalej czestotliwosci (moze nie wszystkie ale na pewno a4tech) Osobiscie polecam dual opticala - Precyzja i 120 hz stale tylko cena nie ta ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...