KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam. Mam problem , sam już zmontowałem całe chłodzenie wodne (Nagrzewnica od kadeta , na niej Papst 17cm , Blok abadon używany na NB , Blok od misia15go [ten duzy z "kolcami"] , pompke atman 305 , weże , borygo i wode demineralke) I dowiedziałem się od ojca , że zamówił dla mnie w prezencie ZALMAN RESORATOR z dodatkowym blokiem GPU. Jak to cholera pogodzić ??? Co zostawić z mojego , co wziąć z resoratora Wydaje mi się , że trzeba usunąc pompke z Res bo ma 300l/h i 0,5m , oraz przewody (kiepsko wyglądają). Czy zostawić blok CPU od misia ( http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/bloc...ny/IMG_0010.JPG ) , czy wziąć ten z resoratora ( http://www.hardcoreware.net/reviews/review-232-2.htm )?? Czy wymieniać coś jeszcze , użyć tego papsta jakoś??? Nie wiem co robić ;| Wiem , że to głupi problem , ale proszę o pomoc Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Reserator sam w sobie jak na zestaw aluminiowy jest całkiem wydajny. Niedługo na MP pojawi się test tego zastawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Cena nie zawsze idzie z parametrami ... za marke też sie płaci ;| . Fakt faktem .... ponad 1000 zł (i jeszcze blok gpu dodatkowo) . Sprzedaż resa nie wchodzi w gre ;| Bo co ? dostać prezent i go sprzedać O_O??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Cena nie zawsze idzie z parametrami ... za marke też sie płaci ;| . Fakt faktem .... ponad 1000 zł (i jeszcze blok gpu dodatkowo) . Sprzedaż resa nie wchodzi w gre ;| Bo co ? dostać prezent i go sprzedać O_O??? 1366251[/snapback] Zostaw Zalmana, a tamte rzeczy sprzedaj :) Ten Zalman Ci starczy, i w dodatku świetnie wygląda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zostaw Zalmana, a tamte rzeczy sprzedaj :) Ten Zalman Ci starczy, i w dodatku świetnie wygląda :D 1366254[/snapback] Świetnie wyglada to prawda ale przy jego sprzecie to ta woda sie zagotouje tam w tej chłodnicy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A własnie , mam proca 2,6 (northwood, narazie nie kręcony) , karte Radeon x800 (oj.. kręconą :) ) ... wiec jest z czego cieplo odprowadzać . A tak w ogóle to co sądzicie o tym radiatorze/chłodnicy Zalmana?? bo to w końcu "wizytówka" tego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Świetnie wyglada to prawda ale przy jego sprzecie to ta woda sie zagotouje tam w tej chłodnicy :lol: 1366271[/snapback] Producent przewidział ten zestaw do "mocniejszych" kompów niż komp autora topicu, więc nic się nie zagotuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 :) A co powiecie na pomysł zamiany pompki?? bo tamta sie da wymontować (ma 300l/h i podnosi wode do 0,5M) , a ja bym tam dał 1200l/h i 1,5 m :) . Powinno dać kopa i pozwolić na uciągnięcie 3 bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Nie sądze , żeby był problem z wymontowaniem oryginalnej pompki i właczeniem tej 1200 w obwód w środku obudowy - http://www.zalmanusa.com/images/product_im...eserator102.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jak bym posiadał WC takie jak ty i dostał reseatora to bym sprzedał ten cały szut i zostawił cały komplet reseatora, on udźwignie spokojnie cały ten zestaw i świetnie wygląda. IMO wymiana pompki nic tu nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 dlaczego sądzisz , że nic nie da?? Ja podłacze pod to 3 bloki wodne ... a piszą , że tego nawet pompka 600l nie uciągnie ... a res ma 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Imo albo jedno albo drugie... Z tych testow ktore ja czytalem to ten Zalman utrzymuje te same temp co stockowe coolery . Nie wiem jak bedzie jak zacznie sprzet krecic bo nie mialem z tym stycznosci a wrozka nie jestem . Moge tylko przpuszczac ze bedzie cieplo :lol: No ale ma jedna wielka zalete czyli 0db EDIT: Ma ktos jakies zdjecia jak wygladaja te bloki zalmana wewnatrz ? Bo te bloczek na gpu jakis taki lichy wyglada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 W najgorszym wypadku zostawie tylko chłodnice z tego zestawu :cry: Bo nie chce miec grilla na procku (a mam zamiar zamotnować peltiera <200 W - Chyba 240 , nie pamietam ;p ). Wtedy to by sie ugotowała reszta bloków i ta chłodnica byłaby drugim grzejnikiem w pokoju ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 W najgorszym wypadku zostawie tylko chłodnice z tego zestawu :cry: Bo nie chce miec grilla na procku (a mam zamiar zamotnować peltiera <200 W - Chyba 240 , nie pamietam ;p ). Wtedy to by sie ugotowała reszta bloków i ta chłodnica byłaby drugim grzejnikiem w pokoju ^_^ 1366443[/snapback] Jak juz chcesz się bawić peltierem to nawet ten kadet temu nie podoła, a co do łączenia jakichś części z obydwu zestawów to wszystko odpada oprucz tej dziadowskiej pompki atmana. To już lepiej sprzedaj reseatora, i zainwestuj w porządny blok i conajmniej BIE3 albo 2 sztuki BIE2 (bądź coś porównywalnego). No i dobrą pompe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) no to będą kombinacje : 1)podłaczenie resa i zmierzenie temp 2)podłaczenie resa z moja pompka i zmierzenie temp 3)podłaczenie resa z blokiem Miska i oryg. pompka 4)Podłaczenie resa z blokiem Miska i moją pompka 5)Podłaczenie bloku miska i mojej chłodnicy (kadet) -----> test z pompka 1200 6)podłaczenie bloku zalmana i mojej chłodnicy (kadet) -----> test z pompka 1200 Brrr 2 dni do tyłu (bo trzeba zapuścić prime95 na conajmniej 2-3 godziny - Żeby chłodnice pokazały na co je stać ). Co daje mi imponujace 12-18 godzin testów i mnóstwo babrania się w sprzęcie ;| Ps. Blok miska był robiony specjalnie pod pelta (odbiera ciepło cała powierzchnią) Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 :D ps. Dzieki za szybką odpowiedź ;) namnożyło się tych postów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 :D ps. Dzieki za szybką odpowiedź ;) namnożyło się tych postów 1366622[/snapback] Namnożyło się tych postów bo temat interesujący i wszyscy są ciekawi tego cacka co ci ojciec sprezentował :D . Jak go odbierzesz to zrób koniecznie zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ok ;) I postaram sie rzetelnie wykonac testy z blokami i chłodnica :D (ps wszystko będzie za jakiś tydzień , bo mi .. ekhmm brakuje procka ;p - wymiana na prescota 3.0 ;) ) Wtedy wszystko ruszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Nie jest tak źle . Przy pelnym obciązeniu procka , zalman (caly zestaw oryginalny) trzyma temperature 35 (na poczatku - po jakis 10 minutach toasta i pakowania 3gb plików jednoczesnie) a po 3 godzinach ustabilizowała się na 40 stopniach. Dzis dołączam bloki na NB i GPU . Ciekawe jak sie zmieni temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 khy khy.... to ojciec ci kupuje takie prezety?! nie znajac sie na tym kupil potomkowi resoratora za 1200 zł ;/ pokaz jego zdjecia tak apropo :) no i oczywiscie cenaaaaaa... za ta kase kupisz miedzianego tt bigwatera ktory jets napewno wydajniejszy (troche glosniejszy i nie wyglada tak efektownie trzeba przyznac)... aha to ojciec nie wie ze sam zloyles? tylko tak wpadl na pomysl i ci kupil ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 camman camman dawaj jakies nowinki bo sam jestem ciekawski strasznie :] i powiedz w koncu czy zmiesci sie tam jakas inna pompeczka niz ta standardowa zalmanoska ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 khy khy.... to ojciec ci kupuje takie prezety?! nie znajac sie na tym kupil potomkowi resoratora za 1200 zł ;/ pokaz jego zdjecia tak apropo :) no i oczywiscie cenaaaaaa... za ta kase kupisz miedzianego tt bigwatera ktory jets napewno wydajniejszy (troche glosniejszy i nie wyglada tak efektownie trzeba przyznac)... aha to ojciec nie wie ze sam zloyles? tylko tak wpadl na pomysl i ci kupil ? :D 1369915[/snapback] co zadrościsz ?? Ja też bym sie cieszył jak by mi starszy kupował reseratory, nawet sie na tym nieznając :P no a co że chłodniczka jest aluminiowa, z kad wiesz jak ma się ten reserator do TT ?? Draznisz mnie od kad tu jesteś, jak masz pier####ć trzy po trzy to zamilcz :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Hmm. Panowie , jak zamieścić fotki ^_^??? Bo to chyba trzeba na ftp wrzucic :rolleyes: Zielony jestem w tym temacie . Fotki nie będa efektowne (narazie) , bo mam straszny "burdel" na biurku ..... aż strach je dawać . Pozatym musze wietrzyć pokój , bo dolałem do chlodnicy denaturatu (żeby zabić wszytko co sie rusza) i nie wiedziałem , że węże od resoratora ZACZYNAJA NIM SMIERDZIEC. 3 razy juz płukałem ;| . Ps. Pompka się do środka nie zmieści , ale da sie ją gdzieś w obwód włączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mozesz je wzucic tutaj tylko pamietaj, aby rozmiar nie byl za duzy, jesli chcesz wstawiac zdj w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 daj mi na maila to je umieszcze na serwerze... heatfighter@miregio.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Ciekawie do czego słuzy opcja ZAŁĄCZNIKI przy pisaniu posta... Bardzo ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Ok. Oto 3 pierwsze zdjęcia . jedno przedstawia chlodnice , drugie spód bloku na procesor , a trzecie .. hmmm Moje WC rev 0.001 , Czytaj 5 minut po rozpakowaniu :P Chyba all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dawaj jakies sprawozdzanie typu tempy w stosunku do poprzedniego chlodzenia, itd. Czekam z niecierpliwoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) na stockowym miałem temperature 65-70 stopni w stresie (po małym kręceniu , na którym teraz mam 40 stopni ;) ). Jest to moje pierwsze WC , ale postaram sie porobić testy z inna pompką i blokiem na CPU. Dziś montuje przeźroczyste węże , co nie jest tak łatwe w przypadku karty grafiki , bo trzeba użyć 2 kolanek 90* - Blok wodny na GPU jest dziwnie zrobiony , do tego zmagam sie z zapinka na NB - mam blok na śruby , nie wiem jak to pogodzić :| Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...