dzidzion Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam pytanko w zwiazku z rozszerzeniem sieci, a mianowicie: siec wyglada nastepujaco: (serwer z dostepem do netu+klient+karta msi 54g)---------------------------------(wrt54g+klient(ja :) ))--------------------(2 x klient+msi54g) pojawil sie nastepujacy problem: chcialbym podlaczyc nastepnego kolesia, z tym, ze on mieszka troche daleko "za" serwerem (patrzac od strony AP), no i w zwiazku z tym nalezaloby jakos "przedluzyc" nasza siec. Myslalem o 2 rozwiazaniach tego problemu: 1 (tansze, ale tylko na 1 "nowego"). kupic jeszcze dodatkowa karte radiowa i wrzucic do serwera, podlaczyc kierunkowa antenke skierowac w strone tego "oweg" klienta(wlaczyc ad-hot itd.) i zmostowac polaczenie(3 karty: 2 radiowe i 1 RJ45). 2 (drozsze, ale dajace wieksze mozliwosci pozniejszej rozbudowy, aczkolwiek mysle,ze niestety wolniejsze). Kupic np. WAP54g, wlaczyc go w tryb pracy Reapeter, do niego dookolna i po sprawie. No w sumie to dodatkowo kupic jeszcze jedna sieciowke na RJ, zeby moc go podlaczyc do serwera :? . Co o tym myslicie?? Czy to wogole zadziala, no i jak macie jakies inne pomysly to chetine wyslucham :D No i tak przy okazji to jaki jest najlepszy sofcik do WRT54G, bo akytualny jest troche niestabilny i niekiedy mi sie wiesza :cry: ?? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrozumialy Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 widzialem ze teraz chyba instaluja sofcik 1.02.7 instalowalem dwie bety - 1.02.9 beta - 1.03.0 beta moglem przeklamac delikatnie cyferki, ale minimalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Ale mi chodzi o jakis alternatywny :wink: np. z Sveasoft, rodzina softów Alchemy itd. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...