flasht Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Wiem ze juz bylo mnostwo postow na ten temat i ze uwazacie to za oczywiste, ale ja juz nie rozumiem... timingi... czym mniejsze tym lepsze... tak przynajmniej wywnioskowalem z 1/4 wypowiedzi ktore znalazlem (pozostala czesc nic nie wnosila). Mam timingi 8-3-3-2.5 ... 1090MB/s ... zmienilem na 5-3-3-2.5 ... nadal 1090MB/s ??? Edit: Pojdzmy dalej... zmienilem na 3-3-3-2.5 i nadal to samo... Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 jaka płyta?? chipset fsb cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Ustawienie ostatniej wartosci na wyzsza nieraz daje wzrost wydajnosci pamieci np. na 11. Najwazniejsza jest pierwsza wartosc czyli CL (cas latency) im nizsza tym lepiej. Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 A i jeszcze powiedz czy ten test to Read czy Write do pamięci? W SDR'ach różnica będzie dużo mniejsza niz w DDR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Moja plyta Abit NF7-SL rev2, pamiec 2x512 DDR400, fsb 206... 5:5 synchro... To znaczy ze to wszystko jedno czy mam 11-3-3-2.5 czy 3-3-3-2.5? Test jest z goldmem'a... Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 All You need to know about timings :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...