Skocz do zawartości
wsciekly_romek

Kodeki Po Raz N-ty:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ostatnio duzy problem z kodekami. Mam leciwego juz celeronka 533, kupilem ostatnio sb live 24bit i sie od tej pory wszystko zaczelo walic. Filmy albo wogole nie chodza, albo obraz spoznia, ze sie nie da ogladac. Wylaczylem EAX na sb, ale to nic nie daje. Juz instalowalem kilkanascie roznych pakietow z kodekami i za kazdym razem konczylo sie przeinstalowywaniem windy B) . Jak zainstalowalem samego divixa i xvida to wszystko chodzi jeszcze gorzej. Juz sam nie wiem jakie kodeki zainstalowac sobie. Co ciekawe kiedy wylaczam sb a wlaczam kodek AC97 to wszystko niby chodzilo dobrze, no ale ostatnio znowu sie wali. Filmy odtwarzam na bestplayer, a mam winde XP SP2. Cy to moze byc wina tylko i wylacznie procesora? Prosze o pomoc

zdesperowany user :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj zainstalowac sam FFDSHOW i AC3.

Zmniejsz czestotliowosc wyswietlania monitora na 75Hz.

Co do odtwarzacza, to polecam Sub-Edit Player - jak dla mnie: najlepszy :)

http://212.87.224.79/~subedit/polish/downl...dit_install.exe

Edytowane przez 2002JSQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ogladasz tylko .avi to zestaw podany przez 2002JSQ.

Jak chcesz dodatkowo .mkv lub .ogm to polecam (jedyny) kodekpack

XP CodecPack 1.2.0 za obraz odpowiedzialny jest ffdshow a splitery i dzwiek odpowiednie kodeki.

Co do playera to tylko SubEdit Player. (chociaz ma problemy z dualaudio w .mkv)

PS. Sprawdz w Gspot przez jakie kodeki i filtry musi sie przebic film, zanim zostanie wyswietlony. Moze sa jakies zbedne rzeczy po drodze? :wink:

Edytowane przez S0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ogladasz tylko .avi to zestaw podany przez 2002JSQ.

Jak chcesz dodatkowo .mkv lub .ogm to polecam (jedyny) kodekpack

XP CodecPack 1.2.0 za obraz odpowiedzialny jest ffdshow a splitery i dzwiek odpowiednie kodeki.

Co do playera to tylko SubEdit Player. (chociaz ma problemy z dualaudio w .mkv)

PS. Sprawdz w Gspot przez jakie kodeki i filtry musi sie przebic film, zanim zostanie wyswietlony. Moze sa jakies zbedne rzeczy po drodze?  :wink:

1370882[/snapback]

hehe dzienks 100krotne...

niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi