Dru Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Chciałbym wycisnąć z niego ostatnie soki. Jak kręcę magistralę procesora to przy 140 już pada na ryj i nic w Windowsie się nie uruchamia.Moja płyta (Soltek 75 KAV) leci na SDR-ach. Jak ustawić magistralę żeby mi części na PCI się nie popaliły??? Natomiast Radeon jest firmy HIS(Excalibur)-Radeon 8500(275/275) i cokolwiek go kręcę to albo nic nie daje albo wręcz przeciwnie wydajność spada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Odblokuj sobie mnoznik i krec procesor w ten sposob, niestety na tej plycie fsb powyzej 140 MHz to kiszka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 dlaczego kiszka??? więcej nie pociągnie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Jeżeli coś nie ciągnie to zazwyczaj jest to wina pamięci lub chipsetu lub urządzeń PCI/AGP (to ostatnie można wyeliminować bo to zaledvie FSB140). Szkoda, że nie napisałeś czym to się objawia (blue screen, restart, zwis, wogóle komp nie wstaje) no i czy te pamięci są na 100MHz czy 133MHz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 komp do Windows (XP) wchodzi, ale jak już włączę np.3DMarka2001 to już się zaraz wiesza i trzeba robić reset. A pamięci mam Kingstona i są ustawione na 133 i Cas Latency=2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...