sadycho Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Dopiero stawiam pierwsze kroki w C++. Jestem w trakcie zbierania roznych kursow z netu, ale w tym co do tej pory znalazlem nie ma rozwiazania mojego problemu. Mam program, ktory generuje ciag pseudolosowych zer i jedynek (taka probka sygnalu cyfrowego), a nastepnie zapisuje je do pliku. Chcialbym, zeby oprocz do pliku, bity zapisywane byly takze w tablicy, skad moznaby je pozniej "wyciagnac" :) Nie wiem jak to zrobic... To co mam do tej pory wyglada tak: #include <stdlib.h> #include <fstream.h> int main() { ofstream f; f.open("sygnal.txt"); int liczba,i; randomize(); for(i=0; i<1000; i++) { liczba=(rand() % 2); f<<liczba; } f.close(); return 0; } Co tu zrobic? Z gory dziekuje za wszelka pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnjohn Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 jak masz juz te bity w pliku, to po co ci tablica, mozesz je potem stamtąd wyciągnąć. Ale jak już bardzo chcesz zapisać je sobie jeszcze do tablicy to przed randomize(); zadeklaruj sobie tablice na 1000 elem "int tablica[1000];" i w pętli po liczba=(rand() % 2); poprostu dopisz instrukcję tablica=liczba; W ten sposób dane zostaną jeszcze w tablicy a nie tylko w pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 dokladnie tak :) BTW uzywaj tagów do wpisywania kodu, znacznie lepiej się czyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadycho Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Dziekuje Wam za pomoc :) Dziala, a ja wracam do nauki C++. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...