fat_bart Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam! Mam Problem mianowicie: przegrzewa mi sie procek. P4 Northwood 2.4 bez HT - podkrecilem spokojnie na 2600, wymieniłem przY okazji wentyl na Spire QuiTudeII z 3800 obrotami, dostałem go wraz z pastą której użyłem - paste rozprowadzilem w miare rownomiernie - w stresie, np. podczas grania Hardware Doctor ktory dostalem z plyta gl. alarmowal mnie ze temp przekracza normy... mianowicie: system przekracza 60 stopni, cpu do 70 stopni... pomyslalem, moze to od tego podkrecania i na dodatek mam slaby zasilacz megabajt - buuu Zminilem mhz spowrotem do normy - 2400 mHz - gram gram i znowu to samo - stres - temp. niebezpiecznie wysoka... Czy ktos mi moze pomoc? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Masz jakieś wętylatory w budzie ???? Zdejmij boki budy i zobacz jaka jest temperatura przez 10min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 cooler cos chyba zle zalozony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_bart Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie mam wentylatorow z boku - a ta temp. byla osiagana wlasnie przy otwartej obudowie - obecnie jest zamknieta i jest to samo - tutaj foty jak pracuje to wszystko i jak jest pasta nalozona Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Prosze o pomoc bo zwariuje z tym ustrojstwem Pozdrawiam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 wyczysc dokladnie wszytsko z pasty i uzyj jakiegos arctica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Według mnie masz źle założonego coolera. Nie raz nie dwa miałem takie przejścia. sprawdź czy wszystkie zaczepy są na swoich miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Najprosciej wez termometr domowy elektroniczny, wcisnij czuje do radiatora i porownaj temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_bart Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Według mnie masz źle założonego coolera. Nie raz nie dwa miałem takie przejścia. sprawdź czy wszystkie zaczepy są na swoich miejscach. 1378140[/snapback] Kolega trafił!! Przełożyłem jakoś inaczej wentyl, i temp. jest ok.!! powiem wiecej leci już na 2,4@2,7 i jest ok... jeszcze musze potestować przy graniu czy teraz dopiero nie bedzie za cieplo ale powinno byc ok z tego co widze Wielkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...