Skocz do zawartości
fat_bart

Dziwna Temp. Northwooda Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam Problem mianowicie: przegrzewa mi sie procek.

P4 Northwood 2.4 bez HT - podkrecilem spokojnie na 2600, wymieniłem przY okazji wentyl na Spire QuiTudeII z 3800 obrotami, dostałem go wraz z pastą której użyłem - paste rozprowadzilem w miare rownomiernie - w stresie, np. podczas grania Hardware Doctor ktory dostalem z plyta gl. alarmowal mnie ze temp przekracza normy... mianowicie: system przekracza 60 stopni, cpu do 70 stopni... pomyslalem, moze to od tego podkrecania i na dodatek mam slaby zasilacz megabajt - buuu

Zminilem mhz spowrotem do normy - 2400 mHz - gram gram i znowu to samo - stres - temp. niebezpiecznie wysoka...

Czy ktos mi moze pomoc?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam wentylatorow z boku - a ta temp. byla osiagana wlasnie przy otwartej obudowie - obecnie jest zamknieta i jest to samo - tutaj foty jak pracuje to wszystko i jak jest pasta nalozona

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Prosze o pomoc bo zwariuje z tym ustrojstwem

Pozdrawiam :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie masz źle założonego coolera. Nie raz nie dwa miałem takie przejścia. sprawdź czy wszystkie zaczepy są na swoich miejscach.

1378140[/snapback]

Kolega trafił!! Przełożyłem jakoś inaczej wentyl, i temp. jest ok.!! powiem wiecej leci już na 2,4@2,7 i jest ok... jeszcze musze potestować przy graniu czy teraz dopiero nie bedzie za cieplo ale powinno byc ok z tego co widze

Wielkie dzięki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi