Skocz do zawartości
qbass

Jaki Kalkulator?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mi ktos wreszcie moze powiedziec jaki kalkulator mozna miec na maturze!!!

Gadalem z Babą z OKE przez telefon bo uczy Moja Dziewczyne Matmy i powiedziała ze nie wypuszcza mnie z kalkulatorem z warjancja na sale.

Co innego mowia moi nauczyciele z matmy a po za tym widzialem wydrukowana kartke z Oke i widzialem kalkulator gdzie byla warjancja !!

Sam juz nie wiem komu wierzyc!!

Moze mi kots przeslac link jakiegos kalkulatora ktory bedzie mozna uzywac na maturze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozna uzywac kalkulatora liczacego rownania, odchylenie standartowe i kreślącego wykresy. Szukam od dawna jakiegos kalkulatora naukowego bez funkcji obliczania odchylenia standartowego. Niestety nie widzialam nic takiego i podejrzewam ze taki kalkulator jest nie do zdobycia. Odpada tez mozliwosc kupienia kalkulatora ktory mozna zaporgramowac, ponoc uczniowie maja tydzien przed matura dac kalkulatory nauczycielom ktorzy je beda sprawdzac i dostaniemy je dopiero w dniu matury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozna uzywac kalkulatora liczacego rownania, odchylenie standartowe i kreślącego wykresy. Szukam od dawna jakiegos kalkulatora naukowego bez funkcji obliczania odchylenia standartowego. Niestety nie widzialam nic takiego i podejrzewam ze taki kalkulator jest nie do zdobycia. Odpada tez mozliwosc kupienia kalkulatora ktory mozna zaporgramowac, ponoc uczniowie maja tydzien przed matura dac kalkulatory nauczycielom ktorzy je beda sprawdzac i dostaniemy je dopiero w dniu matury.

1380004[/snapback]

Ja wezme jutro moj kalkulator i sie spytam czy moge taki ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na mature, jesli nie spytam sie czy ten moge http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46534319

moja babka od matmy powiedziala ze moge taki ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wiec , jutro zdam relacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opowiem wam jak to było z moją maturą i kalkulatorem.

Miałem liczydło sharp el-546g . Wyświetlacz 10+2 + działanie, + kilka dodatkowych opcji.

te kilka dodatkowych opcji to m.in możliwość policzenia układu równań z 3 niewiadomymi, oraz np. odchyleń standardowych, kombinacji, permutacji, etc. Szkoda że nie ma graficznego wyświetlacza, bo jest możliwość "policzenia f(x)" dla funkcji logarytmicznych, wykładniczych etc. Inaczej- w LO nie było funkcji, której bym nie policzył na tym kalkulatorze.

Dobra, do rzeczy.

Poszedłem na maturę, policzyłem co miałem policzyć, wszystko OK. Nikt się nie przyczepił. Taki kalkulator miał być zabroniony. Niestety nauczyciele nie znali się na tyle na kalkulatorach, żeby wiedzieć jakie mają opcje. Tak samo przeszedł selekcję kalkulator kolegi posiadający graficzny (!) wyświetlacz, oraz kilka innych.

Morał z tej historii taki, że weźcie sobie 2 liczydła- jedno normalne 4 działania + równa się, a drugie potężniejsze. Jeżeli się ktoś przyczepi do "potężniejszego" to wyciągnijcie 4+= i ok.

I nie pytajcie jaki można mieć kalkulator. To jest czysto względna rzecz, a inwestycja w dobry kalkulator procentuje.

A teraz z innej beczki:

Jakie macie telefony? (i pytam na serio!) Bo jeżeli z java, to właśnie niedawno zamieniłem mój fon w potężny graficzny kalkulator. Przydaje się na studiach tam, gdzie el546 nie daje rady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz z innej beczki:

Jakie macie telefony? (i pytam na serio!) Bo jeżeli z java, to właśnie niedawno zamieniłem mój fon w potężny graficzny kalkulator. Przydaje się na studiach tam, gdzie el546 nie daje rady ;)

1381914[/snapback]

A Ty jaki masz?:> Ja poluje na Nokie 6230, są takie bajery na nią?;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty jaki masz?:> Ja poluje na Nokie 6230, są takie bajery na nią?;]

1382141[/snapback]

Siemens M55 :P i rysują mi się ładne sinusoidy i inne takie ;)

@BiAłY

Musi bodajże mieć możliwość instalowania bądź uruchamiania programów w javie

1382270[/snapback]

Dokładnie. Potem tylko wgrywasz sobie aplikację. W moim przypadku sprowadza się to do podłączenia kabla i zgrania pliku na telefon. W nokiach też się da radę. Jedyny minus, to że jak już się ma javowy kalkulator w fonie, to to trzeba się go uczyć przez parę(naście) minut, i trochę powoli może działać (wina javy :/). Ale potem jest spox ;)

P.S. ten mam :)

http://www.getjar.com/products/71/Calculator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi