damqq Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Kupiłem sobie aparat Canon A510, niestety ale jeden z ogladających dotknal niechcacy palcem obiektywu, nie wiecie moze czym to mozna wyczyscic? Probowalem roznymi sposobami i rzeczami ale nic nie dalo rady...pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Kupiłem sobie aparat Canon A510, niestety ale jeden z ogladających dotknal niechcacy palcem obiektywu, nie wiecie moze czym to mozna wyczyscic? Probowalem roznymi sposobami i rzeczami ale nic nie dalo rady...pomocy... 1379012[/snapback] moze tymi "chusteczkami" do czyszczenia okularow ? u mnie to dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Czysc to jak NAJSZYBCIEJ, tluszcz z pacow niszczy powloki na soczewkach. Ja uzywam mikrofiby i wody, potem do sucha chusteczka wycieram, okreznymi ruchami, tyle ze ja mam Z1 i soczewka jest DUZA, a u Ciebie to raczej ciezko moze byc. Nic szorstkiego nie uzywac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ja tam czyszcze chuch+t-shirt.... i aparat zyje juz pare lat, przezyl iles imprez, w tym woodstock (czyli caly zakurzony) oberwal kilka razy z glana w biegu, upadal niezliczona ilosc razy...... jedyne zmiany to wylamany jeden zabek w klapce od baterii..... a no i zrobilem nim chyba 15 tysiecy zdjec :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ja mojego kodaka czyszcze tym co akurat jest pod ręką. Jak nie ma w pobliżu brata to czyszcze swoją koszulką :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Najlepiej to kupic, tulejke i filtr UV i obiektyw jest idealnie chroniony, lepiej zarysowac/zbic filtr za 50zl nic obiektyw :) wtedy aparat na smieci :> A co masz bruce za aparat? Bo jakos nie sadze, ze jakbys mial aparat za ponad tysiac zlotych to bys czyscil koszulka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Najlepiej to kupic, tulejke i filtr UV i obiektyw jest idealnie chroniony, lepiej zarysowac/zbic filtr za 50zl nic obiektyw :) wtedy aparat na smieci :> A co masz bruce za aparat? Bo jakos nie sadze, ze jakbys mial aparat za ponad tysiac zlotych to bys czyscil koszulka :> 1382828[/snapback] placilem za niego ponad 1000 pln..... a jest to wysluzony A40 a czym sie rozni czyszczenie ksozulka od czyszczenia szmatka?? przeciez jezeli nei trzesz go szorstka koszulka nie robisz jakis wiekszych szkod.... G5 czyszcze specjalna szmatka i specjalnym plynem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) No ale to juz A40 :) teraz juz wart duzo nie jest :) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Spirytusem moja Ania jest fotografem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 chuch+koszluka bardzo dobra jest, na wszystko błyszczące :-P. Ale faktycznie, tulejka + filtr UV jeszcze lepsze (ochrona mechaniczna) - i też można czyścić koszulą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 chuch+koszluka bardzo dobra jest, na wszystko błyszczące :-P. Ale faktycznie, tulejka + filtr UV jeszcze lepsze (ochrona mechaniczna) - i też można czyścić koszulą. 1385447[/snapback] Zwykle szkielko byc moze, ale filtr z powlokami za 100zl to... no juz po filtrze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 a jeżeli chodzi o ten filtr na obiektyw to jakiej firmy polecacie ( model ) i gdzie można takie coś dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Do ochrony obiektywu IMO najlepszy jest UV. Ja używam UV Hoya HMC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Do ochrony obiektywu IMO najlepszy jest UV. Ja używam UV Hoya HMC. 1503635[/snapback] a co myślicie o takim paku: http://allegro.pl/show_item.php?item=53761470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kup lepiej tulejke + UV SHMC HOYA i nie kombinuj, nic lepszego nie dostaniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 a tak przy okazji to: "Witam, chciałbym się Was zapytać w jakich sklepach polecacie zakup aparatu Canon A510 + osprzęt ( ładowarka + aku + pokrowiec + ew. czytnik kart pamięci ). Zastanawiam się nad zakupem w www.AGITO.pl - macie jakąś styczność z tym sklepem? Kupował ktoś? Wg mnie to tam jest najtaniej bo aparat kosztuje 765 zł pozdrawiam" :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...