Skocz do zawartości
damqq

Brudny Obiektyw...

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie aparat Canon A510, niestety ale jeden z ogladających dotknal niechcacy palcem obiektywu, nie wiecie moze czym to mozna wyczyscic? Probowalem roznymi sposobami i rzeczami ale nic nie dalo rady...pomocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie aparat Canon A510, niestety ale jeden z ogladających dotknal niechcacy palcem obiektywu, nie wiecie moze czym to mozna wyczyscic? Probowalem roznymi sposobami i rzeczami ale nic nie dalo rady...pomocy...

1379012[/snapback]

moze tymi "chusteczkami" do czyszczenia okularow ? u mnie to dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysc to jak NAJSZYBCIEJ, tluszcz z pacow niszczy powloki na soczewkach.

Ja uzywam mikrofiby i wody, potem do sucha chusteczka wycieram, okreznymi ruchami, tyle ze ja mam Z1 i soczewka jest DUZA, a u Ciebie to raczej ciezko moze byc.

Nic szorstkiego nie uzywac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam czyszcze chuch+t-shirt....

i aparat zyje juz pare lat, przezyl iles imprez, w tym woodstock (czyli caly zakurzony) oberwal kilka razy z glana w biegu, upadal niezliczona ilosc razy......

jedyne zmiany to wylamany jeden zabek w klapce od baterii.....

a no i zrobilem nim chyba 15 tysiecy zdjec :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to kupic, tulejke i filtr UV i obiektyw jest idealnie chroniony, lepiej zarysowac/zbic filtr za 50zl nic obiektyw :) wtedy aparat na smieci :>

A co masz bruce za aparat?

Bo jakos nie sadze, ze jakbys mial aparat za ponad tysiac zlotych to bys czyscil koszulka :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to kupic, tulejke i filtr UV i obiektyw jest idealnie chroniony, lepiej zarysowac/zbic filtr za 50zl nic obiektyw :) wtedy aparat na smieci :>

A co masz bruce za aparat?

Bo jakos nie sadze, ze jakbys mial aparat za ponad tysiac zlotych to bys czyscil koszulka :>

1382828[/snapback]

placilem za niego ponad 1000 pln.....

a jest to wysluzony A40

a czym sie rozni czyszczenie ksozulka od czyszczenia szmatka??

przeciez jezeli nei trzesz go szorstka koszulka nie robisz jakis wiekszych szkod....

G5 czyszcze specjalna szmatka i specjalnym plynem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chuch+koszluka bardzo dobra jest, na wszystko błyszczące :-P. Ale faktycznie, tulejka + filtr UV jeszcze lepsze (ochrona mechaniczna) - i też można czyścić koszulą.

1385447[/snapback]

Zwykle szkielko byc moze, ale filtr z powlokami za 100zl to...

no juz po filtrze :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak przy okazji to:

"Witam,

chciałbym się Was zapytać w jakich sklepach polecacie zakup aparatu Canon A510 + osprzęt ( ładowarka + aku + pokrowiec + ew. czytnik kart pamięci ). Zastanawiam się nad zakupem w www.AGITO.pl - macie jakąś styczność z tym sklepem? Kupował ktoś? Wg mnie to tam jest najtaniej bo aparat kosztuje 765

pozdrawiam" :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi