Suprboar Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Zakladam nowy temat bo w temacie tej plyty nie moge uzyskac żadnych odpowiedzi... YO ludzie jestem posiadaczem MSI K7n2 (ms-6570) juz od 2 lat. Ostatnio zakupilem karte Asus v9999gt 128mb(okrojonego) no i sprawa wygladala tak... sprawdzalem grafe wszystkimi 3d markami(2001, 2003, 2005) i tak wyniki w dwoch ostatnich byly super jakie powinny byc czyli(2k3= okolo 10k 2005 okolo 4k) a w 2001 tylko 12k to moj popzedni gf 4 ti 4200 robil okolo 10k!!!. Ale to nie koniec prob sprawdzam gafe na HL2 i tu tak niski FPS srednio okolo 15-30. Niezaleznie czy sa najwyzsze czy najnizsze(roznica moze max 10fps) I to samo zjawisko bylo w innych grach jak Battle of Middle Earth czy UT2004 i jeszcze w czyms ale niepamietam w czym. Wiem ze tez mialem stosunkowo niski wyniki w Aquamark 3 chyba ponag 25k ale nie jestem pewien. No to poszedlem z ta grafa do kumpla co ma plyte na jakims chipsetem VIA bartka 2,5 512ram i u niego bylo to same zjawisko to mysle sobie ze to wina grafy taki problem na dwoch zupelnie innych kompach?? To ja odeslalem wziolem kase i pomyslalem sobie wezme pelnego GT bo juz sa tansze. No i zdecydowalem sie na MSI NX 6800gt 256mb, no i krotko mowiac jest ten sam problem znow wyskoie wyniki w 3d markach(2k3 i 2k5) a w 2k1 tylo 14k. Podobne zjawiska w HL2 i UT2004 a sprawdzalem jeszcze na FarCry to gre ustawiam na najwyzsze rozdzialeke 1280/ 1024 a gra wyglada trgicznie same jakies znieksztalcenia w grafie zainstalowalem patcha 1.3 i nic. Juz robilem wszystko co sie dalo grzebalem w biosie reinstalowalem system nawet robilem najnowszy update biosu (4.1). Czy ma ktos jakis pomysl. Jeszcze reszta mojej specyfikacji Pamieci chodza na 333mhz a proc na FSB 133 bo to stary athlon XP. Myslalem ze update biosu cos pomoze bi widzialem zer ta plyta wczesniej nie obslugiwala dobrze starszych Gf5900 itp, dlatego sobie pomyslalem ze pewnie wina tego ale najnowszy bios do mojej plyty jest chyba z przed 6 miecho lub wiecej . PROSZE O POMOC!!!!!!!! Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Suprboar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wolny procek uniemożliwia osiagniecie duzej wydajności i w dodatku asynchronicznie z pamieciami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...