Skocz do zawartości
Dru

Co mogę zrobić z Soltekiem 75KAV???

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się z niego jeszcze coś wycisnąć, może jakoś podkręcić peocesor (ja próbowałem,ale przy 145 siada na pysk). I jak zrobić najlepiej???

Czlowieku nie zadawaj po kilka razy identycznych pytan tylko inaczej sformulowanych, wszystko z nia mozna zrobic, zobacz na pierwszego linka w moim podpisie, ja tak plyte mam i za nic ja nie sprzedam nigdy, dam ja sir Afeenowi predzej bo go lubie ;)

Ja na niej podkrecilem Antka XP 1600+ na 2000+, tylko trzeba mnoznik odblokowac. :)

Uzyj szukaj dowiesz sie znacznie wiecej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Ty Spidi tak się nie bulwersuj, jestem tu drugi dzień i jeszcze dobrze nie wiem jak to wszystko działa. Trochę szacunku proszę od bardziej zaawansowanego użytkownika owego forum

:wink:

Ja sie nie bulwersuje, ale poszukaj sobie to naprawde duzo rzeczy z tym zwiazanych znajdziesz. Troche samodzielnosci, jak sie tylko da cos zrobic to trzeba probowac dowiedziec sie jak najwiecej samemu. :mrgreen:

:) ;)

Spokojnie i na loozie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chyba jest to forum, aby zadawać tu pytania, zresztą sam to robisz, bo widziałem, że np. kilka razy o Radeona wysyłałeś posty  :lol:

Bo w temacie Radeona jestem poczatkujacy, mam go od niedawna. Przylapales mnie ;)

Poszukaj tematu o odblokowaniu Athlona XP - duzo jest w FAQ. Sprobuj odblokowac, ja swojego 1600+ odblokowalem i na tej plycie polecial na 2000+

Acha i najnowszy BIOS zapodaj, bedziesz mial wtedy obsluge nowych AMD 2400+ i 2600+

Poprawili stabilnosc na szynie wyzszej niz 133 - tak mi sie wydaje, bo na nim hula na 140 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki jest najnowszy bios, bo ja update robiłem niedawno i mam wersję biosu z marca, jest jakiś nowszy? myślisz, że w sklepie by mi odblokowali mnożnik za jakąś rozsądną zapłatą???

Najnowszy BIOS to q11,a w sklepie Ci na pewno nie odblokuja :)

HAHA dobre, musisz sam i tak, zeby mozna bylo usunac wszelkie slady ingerencji na procesorze w razie awarii :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no widzisz, ja mam wersję biosu q10 musze leciec na soltek.com.tw żeby ściągnąć, a do przerobienia procesora to sam nie będę umiał a nie chcę go sobie spierniczyć

Przyslij maila to Ci posle BIOSa. A co procka to na pewno sobie poradzisz, wystarczy tylko poczytac - http://www.ocaddiction.com/articles/howto/xp_unlock/

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...