KaT Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 W przeciagu paru tygodni stane sie posiadaczem R9700 pro (oryginal) i mam takie pytanko: Czy nie bedzie problemow z tv-outem, skoro u nich jest NTSC a u nas PAL? I czy ewentualnie daloby sie to zmienic flasciach!ac innym biosem ( do swojego radka mialem biosy w wersjach PAL i NTSC wiec mi to przyszlo do glowy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jezeli podłączysz NTSC do PAL, będziesz mniał czarno-biały obraz na TV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jeżeli się nie mylę to MichalP [xsrx] sprowadzał z USA radeony i będzie na ten temat mógł powiedzieć coś więcej nie wiem czy nie wystarczy tylko w sterownikach przełączyć systemu choć NTSC i PAL to odmienne systemy i elektronika powinna się różnić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 nie wiem jak jest w radeonach ale w moim gf2 w detonatorach mam wybor pal, ntsc itd. wiekszosc telewizorow dziala w jednym i drugim systemie wiec chyba nie powinno byc problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jeżeli się nie mylę to MichalP [xsrx] sprowadzał z USA radeony i będzie na ten temat mógł powiedzieć coś więcej nie wiem czy nie wystarczy tylko w sterownikach przełączyć systemu choć NTSC i PAL to odmienne systemy i elektronika powinna się różnić Wiem, wyslalem mu zapytanie na priv pared dni temu, ale nie odpowiada :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 jezeli podłączysz NTSC do PAL, będziesz mniał czarno-biały obraz na TV Tak bys mial jakbys podlaczyl PAL do SECAM albo na odwrot. NTSC ma zupelnie inny sposob kodowania dzwieku i obrazu i jak sygnal NTSC podlaczysz do TV z PAL to nie tylko nic nie uslyszysz ale i nic nie zobaczysz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Tak bys mial jakbys podlaczyl PAL do SECAM albo na odwrot. NTSC ma zupelnie inny sposob kodowania dzwieku i obrazu i jak sygnal NTSC podlaczysz do TV z PAL to nie tylko nic nie uslyszysz ale i nic nie zobaczysz.... Sorry nie zgodze sie. Sprawdzalem empirycznie Film DVD Zone 1 w NTSC i telewizorek Philipsa (tylko PAL) - efekt czarnobialy obraz z dzwiekiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 W przeciagu paru tygodni stane sie posiadaczem R9700 pro (oryginal) i mam takie pytanko: Czy nie bedzie problemow z tv-outem, skoro u nich jest NTSC a u nas PAL? I czy ewentualnie daloby sie to zmienic flasciach!ac innym biosem ( do swojego radka mialem biosy w wersjach PAL i NTSC wiec mi to przyszlo do glowy). Ad. 1 - Jeżeli masz telewizor z systemem NTSC to NIE. Ad. 2 - Zrozum że tu nie chodzi o bios, bo sama karta łyknie tego przygotowanego pod PAL, ale cały układ wyjściowy jest przygotowany pod kątem sygnału NTSC (zestrojenie wszystkich filtrów itp.) i nikt Ci nie da gwarancji że obraz chociażby będzie "poprawny" a co tu muwić o uzyskaniu takiej jakości jaką ma ATI na swoich kartach. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Tak bys mial jakbys podlaczyl PAL do SECAM albo na odwrot. NTSC ma zupelnie inny sposob kodowania dzwieku i obrazu i jak sygnal NTSC podlaczysz do TV z PAL to nie tylko nic nie uslyszysz ale i nic nie zobaczysz.... Sorry nie zgodze sie. Sprawdzalem empirycznie Film DVD Zone 1 w NTSC i telewizorek Philipsa (tylko PAL) - efekt czarnobialy obraz z dzwiekiem No to sie chyba nie dogadamy :wink: Jak podlaczalem, dawno temu, Amige 500 przez Eurozlacze do TV i sobie przypadkiem przestawilem w TV na NTSC to g...o mialem, i przez dwa dni sie zastanawialem czy to mi sie komp czy telewizor spieprzyl :oops: Po przelaczeniu TV na PAL wszystko bylo naprawione :lol: Ale nie bede sie klocil, moze moj TV malo kumaty byl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 W przeciagu paru tygodni stane sie posiadaczem R9700 pro (oryginal) i mam takie pytanko: Czy nie bedzie problemow z tv-outem, skoro u nich jest NTSC a u nas PAL? I czy ewentualnie daloby sie to zmienic flasciach!ac innym biosem ( do swojego radka mialem biosy w wersjach PAL i NTSC wiec mi to przyszlo do glowy). Ad. 1 - Jeżeli masz telewizor z systemem NTSC to NIE. Ad. 2 - Zrozum że tu nie chodzi o bios, bo sama karta łyknie tego przygotowanego pod PAL, ale cały układ wyjściowy jest przygotowany pod kątem sygnału NTSC (zestrojenie wszystkich filtrów itp.) i nikt Ci nie da gwarancji że obraz chociażby będzie "poprawny" a co tu muwić o uzyskaniu takiej jakości jaką ma ATI na swoich kartach. Pozdr. Chodzi mi glownie o to , czy radeon ma uniwersalne wyjscie tv-out, ktore samo przelaczy sie z NTSC na PAL :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Tego nie wiem, nie sprawdzałem specyfikacji tej karty, znajdz stronę producenta i poszukaj, powinno być wyraźnie zaznaczone. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...