mail4 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Proszę Was o pomoc straciłem już parę płyt chcę nagrać film na płytę DVD i po jakimś czasie nagrywania wyskakuje informacja że zapis zakończył się niepowodzeniem...sytuacja jest na tyle mi obca że jak do tej pory żadnego poddobnego problemu nie miałem. Nie wiem czy coś się stało z nagrywarką czy wina dysku nie mam pojęcia bardzo proszę o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Rozumiem ze z nagrywaniem plytek CD-R nie ma problemow? a jakich plytek DVD uzywales do wypalania? Nie byly to czasem HAWK'i? Jesli tak to sprobuj wypalic na innych... Z plytkami HAWK'a to bardzo czesty blad... po prostu sa one slabej jakosci. Jaka wersje NERO posiadasz? Jesli masz taka mozliwosc sprawdz czy problem wystepuje na nowszej wersji (najlepiej 6.6.0.8a). Moze to wina softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak dobrze widze to jest to nośnik DVD-RAM ... a tylko kilka nielicznych nagrywarek DVD obsluguje ten format <_< Raczej wsród nich nie ma Twojej... Jesli źle odczytałem tą sygnaturke to proszę mnie poprawić, tak mi sie rzuciło w oczy to dvd-ram, a gdzieś o tym czytałem... Edit: Ajjj teraz tak sie przypatrzyłem tej focie i to chyba napęd jest DVD-RAM :blink: Ale jak byk napisane "nieprawidłowy dysk" Wogole napęd sprawny? Możliwe także, ze nerko nie obsluguje tego formatu jeszcze... Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail4 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Do tej pory nie nagrywałem żednej płyty CD tą nagrywarką. Nagrałem już parę płyt DVD z filmami. Nośniki których do tej pory używałem to płyty DVD-R o nazwie "BLUPOP" była to pierwsza płyta która sie nie dała nagrać po niej próbowałem nagrać na płycie TDK ponieważ myślałem że spróbuje z jakaś lepszą płytą i efekt był ten sam tj taki jak na załączniku i w moim poście. Program którym jak do tej pory bez żadnych problemów nagrywałem płyty tą nagrywarką to Nero w wersji 6.3.1.25 i wszytko było jak najbardziej w pożądku to ten sam Nero co teraz który pokazuje info o nipowodzeniu. Nie wiem co to za format klikam w Nero StartSmart "Wypal pliki DVD-Video" i przenosze przygotowane pliki do katalogu VIDEO_TS i klikam wypal i tak nagrałem już trochę płyt.Niestety teraz pomiomo tego że robie wszystko tak jak kiedyś niemożna nagrać płyty. Gdy wyskoczy Info o niepowodzeniu po wyjęciu płyty płyta wyglada na nagraną w mniejwięcej w 80% tak jest odznaczona niewiem dpokładnie jaki to ma charakter bo niepwodzeniem zakończyłem dwie płyty...więcej niewiem czy ryzykowac prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...