tomasir Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Wlasnie wczoraj polaczylem wreszcie mostki L1 i sie zastanawiam co jest lepsze.Puscic d1000 na 9x133 czy 8x146?Wiem ze 9x133 daje 1197 a drugie "tylko"1168,ale nie wiem czy wyzsza magistrala nie bedzie rekompensowac tych 29 Mhz. A jeszcze mam inne pytania: 1)Czemu jak dam 8,5 x 133 to mam od razu zwisa i komp nawet nie rusza,a po daniu 9x133 wstaje?nie jest to wina napiecaia o w obu przypadkach dalem takie samo. 2)Czemu w niektorych przypadkach jak probowalem wiecej jeszcze z niego wycisnac komp tak jakby startuje 2 razy.Wlaczam mu ustawienia niby startuje,ale po chwili monitor sie wylacza tak jak by nie bylo reakcji a po kilku sekundach wstaje normalnie.Wszystko dzieje sie bez mojej dodatkowej ingerencji 3)w jaki sposob widac ze to pamiec nie wyrabia z powodu byt duzej magistrali?Mam ddr nanya 2100 na cl2. 4)Co zrobic jak komp wstanie a zawiesi sie jeszcze przed ladowaniem windy?podniesc napiecie? 5)Jakie jest max napiecie na shuttle 3.1.Na pewno 1.85 chodzi,ale czy moge dac wieksze bez zadnych przerobek plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 A zapomnialem dodac ze na 9x133 chodzi stabilnie dopiero po dodaniu napiecia(+0,1)a na 8 x 146 przy standardowym napieciu(1,75). Przypomnialo mi sie jeszcze cos. 6)Czemu po odblokowaniu mnoznika komp przy defaultowych ustawieniach widzi go jako d1100(mnoznik 11 magisrala 100) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Ja mam pytanie do ciebie, na ile poszedl ten twój Durak 1000 bez zmiany mnoznika?? Na samym FSB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 bez zmieniania napiecia szdl stabilnie na 1160.Jak mu dolozylem 0,1 to na 1190 ale niestety nie idealnie.Natomiast na 10x120 za nic nie chcial wstac.A seria tego durnia to AHHAA,a z tego co wiem to calkiem niezla jak na durnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 tez mam ahhaa i 9X133 wywalal sie podczas testow :( ale to wina mojego coolera... natomiast moim zdaniem lepeij puscic na 9X133, bo masz standartowa szyne i brak klopotow z kartami, itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 popieram przedmówcę - lepiej 9x133 - przy wyższej FSB wysypie ci się przez AGP albo PCI , albo też pamiątki nie wytrzymają... pzdr : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Nie wiem czemu, ale moj proc wytrzymuje fsb 166, pamiatki i cala reszta tez :P proc puszczony na napieciu 1.75 - tak pokazuje speed fun a pamiatki na standardowym, nie pamietam ile to musialbym zerknac do biosa. Teraz mam zdjete WC wiec nad 1000MHz nie wyskakuje ale w srode bede mial blok wodny od Mata i wtedy, muahaha :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 nie zamalowałeś pożądnie mostków temu nie ma 8,5 ja puszczam 9X143 max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 nie zamalowałeś pożądnie mostków temu nie ma 8,5 ja puszczam 9X143 max OK. to ja sie schowam .... moj duren chodzi stabilnie na 8.5x133 i 11.5x100 ale na 9x133 ( a tyle chce ) nie chodzi stabilnie ... nie laduje windy XP :( , a na 12x100 nie rusza ....napiecie mam podniesione do 1.85 bo na tyle pozwala moj epox 8kha, w chwili obecnej chodzi wg. speedfana na 1.86V 8.8x133=1133 Mhz 100% stabilnie ... i mam 47 stopni na titanie na 1500rpm w stable i 47 stopni na full load na 3200 rpm na titanie i 3000 rpm na wyciagu z obudowy 8cmx8cm. wiec temteratura nie jest problemem. ...Czy ja tez zle zamalowalem mostki ;) czy moj duren po prostu wiencej nie pojdzie ???? PS. Tristan odezwij sie ... mysle nad zmodyfikowaniem epoxsa do wyzszych napiec .... znalazlem to na webie ale nie mam 6V lutownicy ... i w ogole przydalobymi sie wsparcie duchowe :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Jeżeli na 146 pamiątki będą bezproblemowo chodzić na max ustawieniach to sie opłaca , jak nie to chyba lepiej 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 z pamiątkami nie ma najmniejszego problemu.to proc nie wytrzymuje magistrali wiekszej niż 149(przynajmniej tak mi się wydaje).Pamiątki chodzą na najszybszych ustawieniach i nie zaobserwowałem rzadnych problemów.Jedyne co dziwne ,choć juz o to pytałem ale czy ktoś miał coś takiego że niejako komp sam 2 razy startował???Chodzi mi o to że się włącza,monitor gaśnie jak by nic się nie działo i zaraz włącza sięnormalnie i to zupełnie bez mojej ingerencji.Myśle że to nie wina pamiątek bo po zmianie ustawień na wolniejsze dziaje się to samo.Chyba 149 dla durnia to zbyt duzo.Może lepsze chłodzeniee zmieni wszystko. Na 149 chodzi w miarę stabilnie dopiero na 1,85 v.Na 9*133 dopiero chodzi stabilnie po zdjęciu obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...