Skocz do zawartości
olo23

X700pro 128mb Vs 6600gt 128

Rekomendowane odpowiedzi

x700pro moze byc czasami odrobine wolniejszy od 9800pro bo ma 128-bitowa szyne pamieci.

A jakosc obrazu (filmy, tv-out, FSAA) na 6600GT (winfast, pure video) - tak, jest lepsza niz na 5600 (winfast) ale nadal gorsza niz na 9800pro (sapphire). Mialem, porownywalem zarowno na lcd 18" jak i na CRT 17" jak i na tv 29" jak i na projektorze (ekran przekatnej okolo 2m)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie to dosc dziwne

bo taki x700 to powienien byc wydajniejszy od r9800pro, który w grach (nie w markach) wypada porównywalnie do gf6600gt, jakby co to mam w domu linka - mogę zapodać

a wg tego testu co zaopdałeś linka x700 jest o klasę gorszy  :blink:

ja tam nie mam uprzedzeń do nv bo korzystalem przez długi czas i byłem b. zadowolony. 6600 gt nie testowałem więc nie mam porównania - mogę się opierać jedynie na doświadczeniach innych i benchmarkach w sieci...

1398197[/snapback]

x700 :blink: z NV jest tak samo nieraz 6800 dostaje w pupe od 6600 GT a 6600 GT od 5900XT ...

Edytowane przez masin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

osobiscie mam 6200@6600 i obraz jest straszny, mozna sie przyzwyczaic, ale widac to migotanie. tylko prosze coponiektorych dupnych speców mi nie mówic ze jade na 60hz bo kloca szczele nam iejscu. jak jzu zostało wyjasnione wszyscy zachwalacze 6600/gt zobaczycie co sie stanie jak pixel shader nei bedzie az tak wazny, tzn wtedy kiedy nie ma cieni, a jest duzo swiatel, karta działa jak 4 potokowa po zostaje zapychana(4jednostki rop zamiast 8). taki "słaby" x700 ma 6 werteks shaderów, a taki "wypasiony: 6600 ma ich az 3!!!!!!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem Radka 9700Pro Hercules 380/680 potem 5900XT i oczywiscie o ile w Dx8.1 szybszy byl 5900 mimo swych wszystkich optymalizacji to niezaprzeczalnie w Dx9 rzadzil 9700 teraz mam tak jak pisze 6600GT Leadtek i nie ma z nim najmniejszych problemow ktore wynikaly z seria 5xxx , skok wydajnosci jest duzy szcegolnie widac to w HL2 gdzie normalna gra na 5900Xt raczej nie byla mozliwa po przesiadce na 6600 gra sie idealnie a roznica w grafice jest kolosalna , codziennie gram na R6:Raven Shield i tu tez znaczna poprawa grafiki , anizo jest porazajace tekstury sa idealne naprawde warto byla sie przesiasc , zdaja sobie sprawe ze ani X700 ani 6600 to zadna przyszlosc i pod koniec roku trzeba bedzie sie przesiasc na cos innego ale to tylko moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie mam 6200@6600 i obraz jest straszny, mozna sie przyzwyczaic, ale widac to migotanie. tylko prosze coponiektorych dupnych speców mi nie mówic ze jade na 60hz bo kloca szczele nam iejscu. jak jzu zostało wyjasnione wszyscy zachwalacze 6600/gt zobaczycie co sie stanie jak pixel shader nei bedzie az tak wazny, tzn wtedy kiedy nie ma cieni, a jest duzo swiatel, karta działa jak 4 potokowa po zostaje zapychana(4jednostki rop zamiast 8). taki "słaby" x700 ma 6 werteks shaderów, a taki "wypasiony: 6600 ma ich az 3!!!!!!! :lol:

1398263[/snapback]

moze masz pecha u mnie wsio ok :D tyle ze mam GT-ka

Edytowane przez masin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Powiem wam jedno: jakbym kierowal sie tymi wszystkimi testami sponsorowanymi przez nvidie gdzie karty 6600gt sa wychwalane pod niebiosa to napewno bym zostal na tym 6600gt lecz X700PRO troche podkrecony jest lepsza karta gdyz trzyma minimalne fpsy na wyzszym poziomie przez co gra sie na tej karcie o wiele przyjemniej niz na 6600gt na ktorym bardzo czesto fpsy spadaja tak mocno ze gra zamiast cieszyc to denerwuje Geforce 6600gt to karta do wykrecania punktow w 3dmarkach i do Doom3 a X700PRO to karta do GIER... Poza tym model toxic ma super ciche chlodzenie przez co dodatkowo umila nam siedzenie przed kompem :) Gra na niej w MOH:PA to czysta poezja gdzie minimum fpsow na moim sprzecie to ok. 60 gdzie na 6600gt mialem 39.... To tylko skrocona opinia o karcie ktore zasluguje na wieksze uznanie niz 6600gt

to ejst komentarz pana jakiegos ktory kupił grafe w komputroniku, tak sobie znalazłem i podałem :D

p.s

moze masz pecha u mnie wsio ok

widocznie jestem nei tylo ja pechowy ale wiekszosc osob, ktora sie wypowiadała w teamcie z tego co pamietam po zmianie rdka 9550 na gf 6600 bola oczy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ejst komentarz pana jakiegos ktory kupił grafe w komputroniku, tak sobie znalazłem i podałem :D

p.s

widocznie jestem nei tylo ja pechowy ale wiekszosc osob, ktora sie wypowiadała w teamcie z tego co pamietam po zmianie rdka 9550 na gf 6600 bola oczy....

1398285[/snapback]

calkiem mozliwe i nie mam zielonego pojecia czemu sie tak dzieje

ja na radku 9500 i 9700 mialem delikatne paski teraz nie zauwazylem

a w karcie tak samo mam moleksa i zasilanie

Edytowane przez masin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...