bladder_ Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Po wlaczeniu przycisku power komp startuje, wszystko zaczyna sie uruchamiac wyswietlaja sie wszystkie napedy (lacznie z dyskiem) pamiec RAM itd. ale jak dochodzi do momentu ladowania xp widze tylko czarny ekran i na tym koniec... (tzn. nie widze ekranu z ladowaniem systemu xp tylko gdy juz ma ten moment nastapic (powinien sie pojawic) pojawia sie czarny ekran i koniec). Co moze byc tego przyczyna? Jak mozna to w latwy sposob roziwazac? pozdrawiam bladder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Wydaje mi się ze padła ci partycja C i nie masz do niej dostępu podłącz dysk do innego kompa i sprawdz czy idzie na niego wejść a ja pokaże się takie cos: dysk C nie jest sformatowany i czy chcesz go sformatować teraz to masz po prostu lipe mój kumpel tak miał. Edytowane 10 Lipca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 hmmm w sumie palnołem gafe :D zle przeczytalem temat i myslalem ze ten czarny ekran wyskakuje ci zaraz po zaladowaniu systemu w momencie logowanie sie do niego :( moj blad :D Sproboj zatem odpalic instalke windowsa z plyty instalacyjnej i wlaczyc konsole odzyskiwania systemu tam wpisac 2 komendy: fixboot i fixmbr Jesli to nie pomoze to calkiem mozliwe ze padla partycja chociaz wtedy powinien pojawic sie komunikat Nieprawidlowy dysk wymien dysk .... itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Ok sprawdze jutro zarowno sposob jednen jak i drugi, dzieki. Ale jeszcze pytanie: jakby sie okazalo, ze partycja padla to co moze byc tego przyczyna? W sumie komp byl uzywany sporadycznie, zadnych cudow na nim nie bylo robione - standart, wiec co moze byc przyczyna ze partycja pada?- to normalne? Czy dyski twarde maja tak jakgdyby w swojej naturze, ze taki dziwy sie z nimi dzieja :rolleyes: Tak na marginesie to troche juz dyskow przeszlo przez moje lapska i nigdy takie cos mi sie jeszcze nie zdarzylo.... Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez bladder_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Pad partycje moze miec rozne przyczyny: -zle zalozona paryjca- -za duzy rozmiar na fat32 (max 40GB) -uzywanie do zakladania parycji jakis gownia*** narzedzi -uszkodzenie dysku -nieprawidlowe zamykanie systemu -wirus itp... Napisz moze jakie partycje masz zalozone na kompie i z jakim systemem plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...