michalak Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Otóż kupuje za tydzień(może za dwa) Radeona 9700, zakupy będe robił na WGK(dla niewtajemniczonych Warszawska Giełda Komputerowa). jakiej firmy brać tego radeona. Widziałem HIS Excalibur, Sapphire, Mint i Gigabyte. tylko że mi sie niedobrze robi kiedy słysze firmę MINT(chociaż radeonek kosztuje 1750 zł). Zastanawiam się głównie nad HIS, Sapphire i gigabyte. Interesuje mnie jak sie ma sprawa z serwisem, bo takiej firmy jak HIS to ja wcześniej nie znałem a Gigabyte ma dobrą pozycję na rynku. Z góry dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 ja nie mialem nic z tego w rekach ale bym sie sklaniam w strone wspomnianego gigabyte lub ew Saphire czy jak sie to tam pisze jakos do mnei ta firma przemawia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 ...bo takiej firmy jak HIS to ja wcześniej nie znałem... Ja od 2000(lub 2001) mam Rive tnt2 pro firmy HIS i jest spox. Zero problemow, dobrze sie kreci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 a co z serwisem?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Ja mam Rada 9700 Pro HIS i 0 problemów :) Dobrze się podkręca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 A co ty chcesz tam serwisować ? :o Bierz najtańszą bo różnią się tylko wyposazeniem. Narazie 99% kart ATi 9700 Pro pochodzi bezpośrenio od ATi. Wyjątkiem jest bodajrze 9700 Pro od Herca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Hmmm, a może gigabyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 A co ty chcesz tam serwisować ? :o Bierz najtańszą bo różnią się tylko wyposazeniem. Narazie 99% kart ATi 9700 Pro pochodzi bezpośrenio od ATi. Wyjątkiem jest bodajrze 9700 Pro od Herca. tu troche sie mylisz... Nie wiem czemu ale ati oryginalne maja jedna roznice... Strasznie sie nagrzewaja... lacznie z laminatem... Temperatura jednak jak gdyby nicn ie robi tej karcie.. pracuje w stress bezblednie... Sprzedawane na europe chodza w przyzwoitych temperaturach... czyli cos tam jednak jest inaczej... No i jeszcze jedno... srednio 800 punktow roznicy w marku o czym pislaem kiedystam.. czasem nawet wiecej... na 1600x wyciagam okolo 10k a na sprzedawanych w europie tyle nie poleci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Wlasnie bede kupowal w NY oryginalnego radka 9700 pro i mam pytanie. Czy nie bedzie problemow z tv-outem, skoro u nich jest NTSC a u nas PAL? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 O ile edytowałes BIOS radeditem (a pewnie to robiłeś ;)) to już wiesz, że można nawet w BIOSie ustawić, żeby było PAL zamiast NTSC. IMHO nie powinno być problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 "] A co ty chcesz tam serwisować ? :o Bierz najtańszą bo różnią się tylko wyposazeniem. Narazie 99% kart ATi 9700 Pro pochodzi bezpośrenio od ATi. Wyjątkiem jest bodajrze 9700 Pro od Herca. tu troche sie mylisz... Nie wiem czemu ale ati oryginalne maja jedna roznice... Strasznie sie nagrzewaja... lacznie z laminatem... Temperatura jednak jak gdyby nicn ie robi tej karcie.. pracuje w stress bezblednie... Sprzedawane na europe chodza w przyzwoitych temperaturach... czyli cos tam jednak jest inaczej... No i jeszcze jedno... srednio 800 punktow roznicy w marku o czym pislaem kiedystam.. czasem nawet wiecej... na 1600x wyciagam okolo 10k a na sprzedawanych w europie tyle nie poleci 800 pkt to sporo w takim razie możesz mi powiedzieć czym te karty sie różnią?I daj linka do porównania tych kart bo coś mi sie zdaje że ściemniasz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 O ile edytowałes BIOS radeditem (a pewnie to robiłeś ;)) to już wiesz, że można nawet w BIOSie ustawić, żeby było PAL zamiast NTSC. IMHO nie powinno być problemu. Mam nadzieje...fajnie by bylo, gdyby sie wypowiedzial jakis posiadacz radka kupionego w USA i utwierdzil mnie w tym przekonaniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Właśnie MichalP. Co to znaczy według Ciebie 800 pkt. różnicy. Inne pamięci? Kiedyś jak mi padł GF2 GTS Asusa ( na pamięciach Hynix) i dostałem nowego ( na Samsungach) to wyniki spadły o jakieś 500 pkt. jescze w 3dmarku 2000. No ale chyba ATI o to nie należy posądzać. Wyjaśnij co łasaka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Pamięci na Radach 9700Pro powinny mięć spory zapas mocy do o/c, (potwierdzam to w przypadku pamięci Samsunga na karcie HIS). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...