meeron Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 witam wszystkich mam mozliwosc zamiany mojego sempa 2300+ na athlona 2000+ XP isc na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 athlon nawetr nie podkrecony ma wiecej cashu i bedzie szybszy.. ja bym zmienił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 athlon nawetr nie podkrecony ma wiecej cashu i bedzie szybszy.. ja bym zmienił 1384741[/snapback] :lol: :mur: semp=athlon to to samo ludzie nauczcie się. Zamiana bezsensu, no chyba że ten athlon ma odblokowany mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Semp ma niższe taktowanie i wyższe fsb... więc nie jest idealnie równy :) Jakbyś wrzucał tego xp2000 na jakieś wyzsze fsb to mógłbyś spróbować. Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez hajper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ja bym sie zamienił bo sempy mają niższe taktowania a poza tym mnożnik to sam se możesz odblokować i jechać fsb wyżej niż ten semp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To trudne pytanie i na nie musiał by odpowiedziec osoba, która miała te dwa proce. Moim zdaniem na kożyść sempa przemawia wyższe taktowanie fsb (szybsza płyta i ram). Na kożyść AXP wyższy mnożnik 12,5 (mała zmiana fsb daje dużą zmainę częstotliwości procka), łatwiej zmienić fsb z 133 na 166 niż z 166 na 200 w przypadku sempa. Jak wyżej napisali mnożnik da się w obydwu odblokaować. kwestią jest czy procki będą skore do zaakceptowania wyższych częstotliwości pracy. Z psychologicznego punktu AXP wyżej stoi niż Sempron. Ja osobiście wybrał bym AXP i go kręcił. Jak nie zamierzasz to cokolwiek nie weźmiesz będzie dobrze. Bo semp ma kopa z wyższego fsb, a AXP z wyższej ilości MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 dziekuje wszystkim za odpowiedz niestety kolega od zamiany sie rozmyslil :( pewnie poczytal to forum ;) pozdro, milej nocki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...