St.Anger Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Kumpel przyniosl mi radka 8500 i twierdzil, ze jest z nim cos nie tak. Od razu wlozylem go do swojego kompa i co sie okazalo. Dopoki wyswietlana jest grafika 2D wszystko jest w jak najwiekszym porzadku, ale gdy tylko sprobuje odpalic cos w 3D, od razu robi sie czarny ekran z roznymi kolorowymi wzorami. W praktyce wygklada to tak, odpalam winde, wszystko ok, odpalam 3DMarka i otwiera mi sie okienko ustawien, klikam w benchmark i kaput:). Tak samo z grami, wchodze w jakas gierke, dopuki sa menusy (2D), wszystko jest ok, ale jak tylko ma byc wyswietlone cos w 3D od razu czarny ekran. W obu tych przypadkach po jakims czasie pokazuje sie pulpit i komunikat z VPU Recover, mowiacy, ze VPU Recover nie mogl przywrocic karty do pracy po zakleszczeniu (dokladnie takie sformuowanie jest w komunikacie: zakleszczeniu), ze przelaczyl wyswietlanie w tryb programowy, a do normy mozna wrocic tylko przez ponowne uruchomienie kompa. Na pocztku myslalem, ze moze radiator na karcie nie styka sie dobrze z prockiem albo klej termoprzewodzcy jest juz do niczego i procek sie przegrzewa, ale zdjąłem wiatrak z radaitora i radiator się nagrzewa, znaczy, że jednak ciepło jest dobrze przewodzone. Ale to jeszcze nie wyszystko:), karta ma 64 MB ramu, u mnie wykrywa 32, u kumpla na zmiane 16 albo 8. I co Wy na to?? Co to moze byc. Czy moze to byc uszkodzony ktorys kondensator na karcie, bo kumpel mowil, ze jak ja kiedys wyciagal z kompa, to zachaczyl kondensatorem o dysk i mu sie troche ten kondensator wylamal. Z gory dzieki za rady i zainteresowanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Z tym kondziołkiem to może być właśnie przyczyna jeżeli chodzi o zime w 3d. Miałem podobnie ale na 2d :) przez spuchniętego kondziołka. Ale co dziwne jak się karta nagrzała (znaczy tak myślę) to krzaki ustawały. Ale jak komp wyłączony był na noc to rano grabara. Tak rze niech zobaczy co to za kondziołek i wstawić nowy. Ale nie wiem czy to coś ma do romów na grafice. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 No to zabieram sie za lutowanie:), ale tez mam wrazenie, ze to nie to, ale jak to jest mozliwe, ze 2D dziala bez problemow, a 3D krzaczy i powoduje "zakleszczenia"?? Gdzie jest Scully? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...