mmichalak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam. Może ktoś będzie w stanie pomóc. Oto mój przypadek : postanowiłem przerobić mojego radeona powercolor 9100L 64MB na firegl 8800 (zgodnie z tym co przeczytałem na amerykanskich stronkach). Wymagało to jedenak zmiany biosu na 8800. Pierwsze flashowanie przeprowadziłem z poziomu winxp winflashem, pozniej juz na ekranie zaczely sie dziac dziwne rzeczy. Postanowiłem przywrócić poprzednie ustawienia - wgrać bios z 9100 ale po wykonaniu komend flashrom -p 0 bios.rom karta przestałą sie zgłaszac w sytemie. Bios reaguje piknieciami tak jakby tam nie bylo karty. Podłaczyłem PCI i to cie okazało : flashrom -i podaje ze jest tylko jedno urządzenie o id 0 - BRAK karty ATI. Czy ktoś ma pomysł jak mogę sobie z tym poradzić ? Jest jakaś szansa. Probowałem flashrom i atiflash z opcjami -p -f 1 ale wywala błąd ERROR 0FL01 : adapter 1 not found. :mur: HELP :sad: Michael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) B) B) Oh men, dear men not good yeah :huh: Ach ten mój angielski(he he) Ale tak poważnie to nie wiem oby to nie było to czego się domyślam ale trzeba byc dogrej wiary!!! Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez SILENT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (...) flashrom -i podaje ze jest tylko jedno urządzenie o id 0 - BRAK karty ATI. 1385017[/snapback] nie wiem jak to wywnioskowałeś, że nie ma karty ATI u mnie zawsze na id 0 była grafa na agp :blink: nie pamiętam już jak to wyglądało z kartą na PCI - ale ona na pewno nie była na id = 0 ps. no SILENT to sie wykazałeś pomocą (pogroziłbym Ci palcem ;) ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmichalak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 nie wiem jak to wywnioskowałeś, że nie ma karty ATI u mnie zawsze na id 0 była grafa na agp :blink: nie pamiętam już jak to wyglądało z kartą na PCI - ale ona na pewno nie była na id = 0 ps. no SILENT to sie wykazałeś pomocą (pogroziłbym Ci palcem ;) ...) 1385076[/snapback] Hehe no racja - było pożno wiec nie myślałem zbyt racjonalnie. Podobnie jak teraz :D Anyway śmigam już na biosie 8500le - tylko taki udało mi się bez problemu wgrać id 0 + brak artefaktów. Ciekawa sprawa że jak podłączam do kabla dvi to sie wywala tak jakby cały bios - musiałem z powrotem flashować. Teraz jade na d-sub - może ktoś ma pomysł jak zmierzyć się z takim problemem. Pozdrawiam MMichalak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...