Skocz do zawartości
lsiwy1

Co Sądzicie O Tym Wc?

Rekomendowane odpowiedzi

Blok wodny CPU "Spider Extreme" 12/16/12 + PIV

Blok wodny GPU "SMART"

Blok wodny Chipset "SMART"

Pompka Atman 305 (3-miesiecz prawie nieuzywana od znajomego)

Nagrzewnica od Forda Granady (co o niej sądzicie? za bardzo niską cenę - prawdopodnie trzeba bedzie flaszke z kumplem wypic i juz :))

Jaki rozstaw otworów na blokach Chipsetu i GPU proponujecie (bo zupełnie nie mam pojęcia co wybrac...)? Ile metrów węża mi bedzie potrzebne?

Na razie cena zestawu wynosi 290zł (nie wliczając flaszki ;)). Co o tym sądzicie?

Nie chodzi mi o ciszę (tak bardzo...) - najwazniejsza jest wydajność, amm zamiar podkręcic swojego kompa - w szczególności grafikę, która za mocna nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok wodny CPU "Spider Extreme" 12/16/12 + PIV

Blok wodny GPU "SMART" 

Blok wodny Chipset "SMART"

Pompka Atman 305 (3-miesiecz prawie nieuzywana od znajomego)

Nagrzewnica od Forda Granady (co o niej sądzicie? za bardzo niską cenę - prawdopodnie trzeba bedzie flaszke z kumplem wypic i juz :))

Jaki rozstaw otworów na blokach Chipsetu i GPU proponujecie (bo zupełnie nie mam pojęcia co wybrac...)? Ile metrów węża mi bedzie potrzebne?

Na razie cena zestawu wynosi 290zł (nie wliczając flaszki ;)). Co o tym sądzicie?

Nie chodzi mi o ciszę (tak bardzo...) - najwazniejsza jest wydajność, amm zamiar podkręcic swojego kompa - w szczególności grafikę, która za mocna nie jest.

1385386[/snapback]

Podaj cofing swojego kompa. Ta nagrzewnica to jaka link?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się właśnie nad tym Frostem... Mój konfig:

Abit IS7-V, P4 3,2Gz Prescott, Sapphire Radeon 9600 Atlantis, Segate Barracuda 120GB Sata 150, Zasilacz 'noname' (niedługo wymieniony zostanie na szefa) ciężko znaleźć info o mocy ;), Kingston 512 DDR400.

Nagrzewnica to coś takiego http://www.automan.infocentrum.pl/cgi-bin/...FILE=kartat.tpl

Jeszcze jedno pytanko:

Nie smiejcie się (głośno ;)) gdzie dodac podpis pod postami bo nie mogę znaleźć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się właśnie nad tym Frostem... Mój konfig:

Abit IS7-V, P4 3,2Gz Prescott, Sapphire Radeon 9600 Atlantis, Segate Barracuda 120GB Sata 150, Zasilacz 'noname' (niedługo wymieniony zostanie na szefa) ciężko znaleźć info o mocy ;), Kingston 512 DDR400.

Nagrzewnica to coś takiego 1385479[/snapback]

W panelu kontrolnym mozesz sobie dodac podpis

Nagrzewnica to AL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rurki przechodzące przez nią są z miedzi reszta z aluminium.

W panelu kontrolnym mozesz sobie dodac podpis

No właśnie tam szukałem :)

EDIT:

A może zamiast Spidera Extreme wezmę, tak jak mówił 99tomcat, Frosta i na chipset (tam chyba nie jest potrzebna ogromna wydajnosć...) 'Hornet Easy' a zaoszczędzone pieniądze dołożę do Abandona NK12 na GPU? MA rtwię się tylko czy Frost da radę z moim prockiem - przeglądając tematy widziałem, że dużo osób poleca Spidera.

Cena takiego zestawu wynosiłaby wtedy ok. 314 z pompką (plus koszty przesyłki) a jeszcze trzeba nagrzewnice kupic i do niej wentyl :|.... trochę przekraczam budżet jakim dysponuję ale może coś da się zrobić ;).

Edytowane przez lsiwy1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na NB i GPU proponuje "malowanca" z allegro po 36pln kup teraz

trzeba tylko zapinke zrobic sobie ,ale to nie problem (precik i 2 otwory wywiercic na srobki)

jezeli masz obiekcje co do wydajnosci bloku na GPU to powiem tylko tyle ze siedzi na r9800pro i na wiatraku mozna bylo pocisnac max 420MHz ,a teraz 450MHz - oczywiscie wszystko bez artefaktow ,gpu zimne ,zeby wiecej wycisnac potrzebny vmod

wiec r9600 ze swoimi 4 potokami sie nie umywa ,a cena bloku chyba najnizsza jaka wystepuje (za nowy blok oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to ma być 1 wc to może zadowolisz sie bloczkiem tylko na cpu? na nb najwyżej jakiś raditor zalmana albo cichy wiatraczek. A jak ma być nowa grafa to myśle,że poniżej gf 6600 za ok 540zl nie warto schodzić...ewentualnie jakiegoś radka 9800 ale to raczej drożej wyjdzie a niespecjalniw eydajniej..no chyba,że cos z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do wniosku, że jednak zmiana karty... WC jak będą pieniążki ;]. Właśnie się rozglądałem za tymi kartami i zastanawiam się nad tym

http://allegro.pl/show_item.php?item=47615661 - wiem ze to MEDION, ale na forum widziałem kilka pochlebnych recenzji...

tym

http://allegro.pl/show_item.php?item=47044260 - cena bardzo fajna i 256bit

tym

http://allegro.pl/show_item.php?item=47688338

tym

http://allegro.pl/show_item.php?item=47044930

lub tym

http://allegro.pl/show_item.php?item=48153708 - to juz nieznacznie przekracz moj budżet (po sprzedaniu R9600) ale zawsze to GT! Szyna 128... :|

Co sądzicie?

Ale się zmieniła tematyka.... zaraz wpadnie jakiś admin i dostanę kolejne ostrzezenie...

EDIT:

W miarę możliwości proszę o przeniesienie tematu.

Edytowane przez lsiwy1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ci sie mocno nie grzeje chipset to wrzuc na niego zalmana (20zl na allegro)... nie ma sensu bloczku kupowac jak nie bedziesz krecil ;)

u mnie na lanparty pro875-b mam alu radiatorek na nb bez wentyla i robi sie tylko troche cieply w stressie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie ma 256bitowych pamieci icon_lol.gif tylko uklad graficzny

Rzeczywiście nie doczytałem :). Wezmę chyba tego 9800PRO, a WC z czasem jakieś założę na początek tylko CPU, później może grafa no i tak jak tomasek pisał zalmana na chipset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi