Molzey Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Witam. Dostałem w swoje ręce używany monitor Belinea 17".Monitor nie piszczy,obraz jest jasny,kolorki jak najbardziej w porządku.Tylko ,że obraz jest nieostry -tzn.gdy go włączę wszystko jest "żyleta" ,po chwili jednak zaczyna się rozmywać....Taki darmowy anty-aliasing... :mur: Pytanie brzmi - czy to da się naprawić,czy też monitor ma po prostu objawy demencji starczej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molzey Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Hmmm ,nikt nic nie wie....Zmniejszyłem kontrast obrazu i zauważalnie się wyostrzyło. Ale dalej lipa.Zostało mi tylko chyba pogrzebać "pod maską"....Jakieś potencjometry muszą tam być.Żegnajcie. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Sprawdz potencjometry w trafopowielaczu(lekko pokręc) i obadaj kondensatory filtrujace w sekcji zasialcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...