Skocz do zawartości
czyż

Problem Z Girderem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nie dalej jak wczoraj dostałem karte SS2 z pilotem i od razu ściąnąłem Girdera i przystąpiłem do konfiguracjii. Wszystko jest super ustawiłem już międzyinnymi głośność zmiane utworów play pause stop ale jest ogromny problem z włączaniem i wyłączaniem winampa z włączeniem już sobie poradziłem ale za nic nie moge go wyłączyć próbowałem przechwytywać i nic kompletne dno taki sam problem mam z funkcją repeat i mute i nie wiem jak sobie z tym fantem poradzić prosze tutaj o pomoc bardziej doświadzconych użykownikó ktorzy już "przerabiali" ten temat, dodam jeszcze że wersja mojego winampa to 5.08. Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Robisz nowe makro, dajesz mu nazwe, przyznajesz kod, ustawiasz opóźnienie na 100 ms

2. W stworzonym makro dodajesz 1 polecenie, nazywasz "on", z zakladki "system oper." wybierasz "wykonaj" i wpisujesz scieżkę Winampa.

3. Do makra dodajesz 2 polecenie, nazywasz "off", z zakładki "okno" wybierasz "zamknij". w "cel" wybierasz z uruchomionych procesów winampa (musi być wlączony) i zaznaczasz "nazwa", "nazwa klasy" i "wykonywalny"

4. W 2 poleceniach musisz ustawić licznik stanów na "2"

tym sposobem masz pod jednym przyciskiem włączanie i wyłączanie winampa. Powinno działać. A jak nie to przy drugim poleceniu spróbuj z przypisaniem kombinacji klawiszy odpowiedzialnych za zamykanie winampa

Edytowane przez halibut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że już nie mam winampa i starego pliku konfiguracyjnego girdera... a nie działa ustawienie pod przyciskiem kombinacji ALT-F4? repeat to poprostu klawisz "r" a mute/unmute masz w zakladce "system oper."

A tak wogóle jako mp3 player do pilota to polecam Foobara2000. Oprócz nieporównywalnie lepszej jakości dzwięku, foobar ma możliwość przypisynia absolutnie każdej funkcji jako kombinacja klawiszy na klawiaturze co ułatwia wprowadzenie tego do girdera.

Edytowane przez halibut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi