Cooli Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Może trochę smieszne pytanie, ale bede wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Mam właśnie takie cudo przed sobą i o ile mi wiadomo jest to switch zarządzalny. tylko po raz pierwszy mam do czynienia z czymś takim i nie wiem nawet jak się na to urządzenie zalogować i jak się z nim komunikować. Trzeba mieć jakiś specjalny soft??(pewnie tak, ale jaki i skąd go można zdobyć), proszę o jakąś pomoc, linki i podpowiedzi. zgóry dzięki za odpowiedzi Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Cooli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Może trochę smieszne pytanie, ale bede wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Mam właśnie takie cudo przed sobą i o ile mi wiadomo jest to switch zarządzalny. tylko po raz pierwszy mam do czynienia z czymś takim i nie wiem nawet jak się na to urządzenie zalogować i jak się z nim komunikować. Trzeba mieć jakiś specjalny soft??(pewnie tak, ale jaki i skąd go można zdobyć), proszę o jakąś pomoc, linki i podpowiedzi. zgóry dzięki za odpowiedzi 1393304[/snapback] na pewno ma toto port konsoli - zwykly rs232 - 9 pin. podlacz sie przez to do twojego portu rs232 i odpal dowolny program emulujacy terminal (np hyperterminal z windowsa). ustawienia terminala to 9600 bodów, 8bit bez parzystosci 1bit stopu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Dzięki za szybką odpowiedź. Jutro rano skołuje sobie kabelek i mam nadzieje że uda mi się połączyć. Jeszcz rez dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Tutaj znajdziesz trochę manuali do CB 2500: http://support.3com.com/infodeli/tools/swi...2500/family.htm Do switcha można też dostać się po skrętce przynajmniej w moim Cisco Catalystach 2500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Do switcha można też dostać się po skrętce przynajmniej w moim Cisco Catalystach 2500 1393874[/snapback] tylko jak ustwaie połączenie przez TCP/IP to prosi o podanie adresu hosta i nie zabardzo wiem jaki adres wpisać :-| , będe wiec chyba musiał próbować przez kabelek RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...