Mighn Taghor Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Czy płyty ABIT BE6 i BF6 łykają pamięci 512Mb??? w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie... W obu mam 2x po 256, ale kce do obu dodać po 512-stce, i niewiem czy się da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Czy płyty ABIT BE6 i BF6 łykają pamięci 512Mb??? w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie... W obu mam 2x po 256, ale kce do obu dodać po 512-stce, i niewiem czy się da. primo o ile pamietam na BX max co wchodzi w 1 slot to 256MB secundo pamiatki musza byc dwustronne - musi byc 16 kostek (po 8 na strone) inaczej plyta bedzie widziec polowe pamieci tertio wynika z tego ze mozez dorzucac tylko 256MB moduly o odpowiedniej organizacji pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Chcesz dac w obu po 512 czyli na plycie ma byc 1giga? jesli tak to jush odpada bo max na tych plytach to 768..a co do tego czy 512 to nie wiem..ja mam 2x256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Czy płyty ABIT BE6 i BF6 łykają pamięci 512Mb??? w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie... W obu mam 2x po 256, ale kce do obu dodać po 512-stce, i niewiem czy się da. primo o ile pamietam na BX max co wchodzi w 1 slot to 256MB secundo pamiatki musza byc dwustronne - musi byc 16 kostek (po 8 na strone) inaczej plyta bedzie widziec polowe pamieci tertio wynika z tego ze mozez dorzucac tylko 256MB moduly o odpowiedniej organizacji pamieci Hmmm - w obu mam 2x256 jednostronne - i chodzi idealnie, a potrzebuje zmienić z 2x256 na 256+512 (wiem o ograniczeniu pamięci). Dołożył bym po prostu jeszcze jedną 256, ale na obu płytach system ch łodzenia proca (slotowego) zasłania mi pierwsze gniazdo :( :( 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ... w obu mam 2x256 jednostronne - i chodzi idealnie, ...chcesz powiedziec ze na BX stosujesz moduly o organizacji 8x256Mbitow - i sa wykrywane w calosci, dziwne zawsze po zastosowaniu takiego modulu widac bylo polowe i trzeba bylo ladowac moduly o organizacji 16x128Mbitow 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 miałem pod ręką 8x256 to władowałem na pałe - i poszło, widzi wszystko, więc nie wymieniam... pamięci firmy nieznanej, kości samsunga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...