Skocz do zawartości
Mighn Taghor

BE6, BF6 i pamięci...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy płyty ABIT BE6 i BF6 łykają pamięci 512Mb???

w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie...

W obu mam 2x po 256, ale kce do obu dodać po 512-stce, i niewiem czy się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast  przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie... 

primo o ile pamietam na BX max co wchodzi w 1 slot to 256MB

secundo pamiatki musza byc dwustronne - musi byc 16 kostek (po 8 na strone) inaczej plyta bedzie widziec polowe pamieci

tertio wynika z tego ze mozez dorzucac tylko 256MB moduly o odpowiedniej organizacji pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w manualu do BF6 pisze tylko "any dimm" natomiast  przy BE6 pisze "dimm max 256Mb" - obie płyty na najnowszym biosie... 

primo o ile pamietam na BX max co wchodzi w 1 slot to 256MB

secundo pamiatki musza byc dwustronne - musi byc 16 kostek (po 8 na strone) inaczej plyta bedzie widziec polowe pamieci

tertio wynika z tego ze mozez dorzucac tylko 256MB moduly o odpowiedniej organizacji pamieci

Hmmm - w obu mam 2x256 jednostronne - i chodzi idealnie, a potrzebuje zmienić z 2x256 na 256+512 (wiem o ograniczeniu pamięci). Dołożył bym po prostu jeszcze jedną 256, ale na obu płytach system ch łodzenia proca (slotowego) zasłania mi pierwsze gniazdo :( :( 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... w obu mam 2x256 jednostronne - i chodzi idealnie, ...

chcesz powiedziec ze na BX stosujesz moduly o organizacji 8x256Mbitow - i sa wykrywane w calosci, dziwne zawsze po zastosowaniu takiego modulu widac bylo polowe i trzeba bylo ladowac moduly o organizacji 16x128Mbitow 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...