Pabloo Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Jak zrobić taki skrypt, że rejestrując się pod nickiem np: vojtek na serwerze tworzy się katalog o nazwie vojtek. I po zarejestrowaniu, kopiują się do niego pliki np: index.htm itd. :lol: Mam KRASNALA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 www.php.net http://pl.php.net/manual/pl/function.mkdir.php http://pl.php.net/manual/pl/function.copy.php RTFM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloo Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ja prosilem o skrypcik :lol: No ale jak jest to to jak to napisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Nie, spytałeś jak go zrobić. A napisać dość prosto. function newDir($user) { // tu można dodać jakieś sprawdzanie istnienia usera, etc. mkdir ("/jakiś/katalog", 0700); // później kopiujemy pliki $file = 'index.htm'; $newfile = '/jakiś/katalog/index.htm'; if (!copy($file, $newfile)) { echo "kopiowanie pliku $file, nie powiodło się\n"; } } Proste, nie? ;> Dodajemy wywołanie tej funkcji przy rejestracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloo Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 A jaki skrypt rejestracji do tego bedzie pasował najlepiej? Bo nie chce nic popsuć bo jest to dla mnie wazne. //Moze być oparty o MySql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ale po co ci to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...