Skocz do zawartości
Huzio

Lcd: 17'' Z Dvi Czy 19'' Bez Dvi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zmieniać monitorek. Przesiadam sie na LCD chyba, ale nie dają mi spokoju te rozdzielczości nominalne i związane z tym zmiana rodzielczosci na mniejsze przy grach np. Czy jest jakaś zasada że monitrki z wyjściem DVI dają sobie z tym świetnie radę a bez tego złącza to nie ma co marzyć o graniu w niższej rozdziąłce ?

Co byście wybrali:

17'' z DVI czy 19'' bez DVI ?

Monitorek ma służyć 40% do internetu, 30% filmy a 30% do gier.

Ktos się podzieli spostrzezeniami ?

Edytowane przez Huzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bralbym z DVI - raz ze ciut lepsza jakosc obrazu w nominalnej rozdzielczosci (ale minimalnie), dwa ze brak problemow z pozycjonowaniem obrazu (nie trzeba regulowac polozenia), i wreszcie trzy: duzo lepsza jakosc obrazu w nizszych rozdzialkach. W grach nie widze w zasadzie roznicy poza tym, ze tekst jest lekko nieostry. Calkiem sie tego efektu nie wyeliminuje, ale IMHO na DVI jest on juz w zasadzie pomijalny (w grach, bo pulpit Windows wyglada tragicznie i na DVI i na DSUB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ja nie wiem czy oplaca sie doplacac pare stow do 19'. przeciez rozdzielczosc ta samo. oba monitory bralbym z DVI. 19' to by byla pewnie iiyama E481S-B a 17' to pewnie jakis nalepszy do gier do 1300-1400zl. chodzi glownie o gry. filmy na kompie ogladam zadko a do netu to nie potrzeba olbrzymiego monitora.

Edytowane przez Myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi