Huzio Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam zmieniać monitorek. Przesiadam sie na LCD chyba, ale nie dają mi spokoju te rozdzielczości nominalne i związane z tym zmiana rodzielczosci na mniejsze przy grach np. Czy jest jakaś zasada że monitrki z wyjściem DVI dają sobie z tym świetnie radę a bez tego złącza to nie ma co marzyć o graniu w niższej rozdziąłce ? Co byście wybrali: 17'' z DVI czy 19'' bez DVI ? Monitorek ma służyć 40% do internetu, 30% filmy a 30% do gier. Ktos się podzieli spostrzezeniami ? Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Huzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Bralbym z DVI - raz ze ciut lepsza jakosc obrazu w nominalnej rozdzielczosci (ale minimalnie), dwa ze brak problemow z pozycjonowaniem obrazu (nie trzeba regulowac polozenia), i wreszcie trzy: duzo lepsza jakosc obrazu w nizszych rozdzialkach. W grach nie widze w zasadzie roznicy poza tym, ze tekst jest lekko nieostry. Calkiem sie tego efektu nie wyeliminuje, ale IMHO na DVI jest on juz w zasadzie pomijalny (w grach, bo pulpit Windows wyglada tragicznie i na DVI i na DSUB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Jeżeli interesuje cię głownie oglądanie filmów to 19 bez DVi, jak do gier to 17 z DVI na matrycy TN. Jak do internetu to też DVI nie jest potrzebne.... Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) no wlasnie ja nie wiem czy oplaca sie doplacac pare stow do 19'. przeciez rozdzielczosc ta samo. oba monitory bralbym z DVI. 19' to by byla pewnie iiyama E481S-B a 17' to pewnie jakis nalepszy do gier do 1300-1400zl. chodzi glownie o gry. filmy na kompie ogladam zadko a do netu to nie potrzeba olbrzymiego monitora. Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Jeśli oba monitory (poza złączem) mają bardzo podobne parametry to wziąłbym, 19" bez DVI. Edytowane 3 Maja 2005 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...