Skocz do zawartości
KolCichy

Arctic Cooling Super Silent 4l

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma z nim doświadczenia (najlepiej pozytywne:)?

http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=775

Chcę go doczepić do Celerona D345 3GHz niepodkręcanego (jaką mam teraz temperaturę to nie powiem, bo jeszcze tego procka nie kupiłem). Ew. czy możecie polecić coś równie cichego (niekoniecznie świecącego). Do obudowy nie wejdą mi raczej żadne "rozłożyste" radiatory (zasilacz jest nisko nad gniazdem CPU).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma z nim doświadczenia (najlepiej pozytywne:)?

1399955[/snapback]

Doswiadczenie mam takie ze nie moglem go zamontowac gdyz cholerne raczki od zapiec a dokladnie jedna zaczepiala o "kratke" chipestu plyty glownej. za bardzo sterczaly na boki. Chcialem ja podgiac niestety pekla i terazm mam sliczny wiatraczek bez jednego zapiecia. Lezy na polce. Moze jak kiedys gdzies kupie zaczep to zamontuje go na innej plycie glownej. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

błeeee

jak już, to ten:

ARCTIC COOLING Freezer 4

przynajmniej nie będziesz miał 60° na procku w "idle" :P

(zapinki równie głupio zrobione jak w Super Silent 4 Ultra L TC)

Co to znaczy: "zasilacz jest nisko nad gniazdem CPU"??

Chcesz powiedzieć że to taka stara obudowa z zasilaczem dokładnie nad procesorem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa nie taka stara (z jesieni), tylko mała (41 cm wys.)... Zasilacz jest jakieś 1,5 cm nad górną krawędzią koszyka. Zresztą założyłem już Freezera (10 min wyginania i sapania:)) i mnie zadowala, po zejściu do 1800 jest cichutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi