BNX Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Cze , jestem początkujący w temacie O/C w Ramach . mam 2 x 256 Geil'a Cl 2 Odpaliłem je na 2-3-3-6 , 1T wszystko ok ale jak dałem na 2-2-2-5 nie wstał komp , pomorze coś zmiana napięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ktoś odpowie ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 No jeżeli pamięci nie chcą chodzić na tak ostrych timingach, to po prostu taka już ich natura. Jeżeli komp nie wstaje na 2-2-2-5, to spróbuj 2-3-2-5, 2-2-3-5. Najlepiej poszukaj na forum, bo na pewno ktoś już zrobił jakieś kompendium wiedzy o kręceniu ramu. Jeżeli komp nie wstaje na 2-2-2, to podniesienie napięcia nic nie da. Jeżeli będzie wstawać, ale wywalać błędy, to wtedy pomoże zwiększenie vmem. Pamiętaj, że wpływ na wydajność mają praktycznie tylko CL i Ras to Cas delay(RTCd). Reszta nie ma większego znaczenia. Na początek daj TRCd na 3. Powinno chodzić. Ten ram nie wytrzyma ras to casa = 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Kombinuj, kombinuj w końcu każde kostki maja inne mozliwości nawet tej samej marki i typu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ktoś odpowie ?:) 1401170[/snapback] własciwie to mój podpis jest odpowiedzią....(mam wersję platinium) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...