rozbujnik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Witam, mam taki problem, poluzował się jeden z uchwytów trzymający pamięć ram w płycie głównej i w momencie wkładania ramu wyskakuje :blink: . gdy nie ma kości w płycie głównej i jak go włoże spowrotem trzyma sie mocno, tylko po włożeniu ramu wypada. Narazie trzymam ram zamocowany jednym uchwytem, mam nadzieje ze nie wyksoczy, w sumie to trzyma sie mocno... Jak moge naprawic ten zaczep? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 gdy nie ma kości w płycie głównej i jak go włoże spowrotem trzyma sie mocno, tylko po włożeniu ramu wypada Co za go pisz wyrazniej, domyslam sie ze chodzi ci o ten uchwyt (a może nie :o ). Jeżeli kosc trzyma sie na jednym zaczepie to pewnie bedzie ci wypadała, wiec może spróbuj przykleić ten zaczep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbujnik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 go-zaczep. ale nie trzeba go przyklejac,poniewaz jesli nie ma kosci i go wloze to nie moge nawet go wyjac!wiec, nie wiem na jakiej zasadzie on wypada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbujnik Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Dostane wkoncu jakas konkretna odpowiedz???!!??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) jakoś sobie tego nie moge wyobrazić :P foto pomoże ;] Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Prawdopodobnie nie dostaniesz....chyba, ze powiesz jaka plyta, moze zdjecie wstawisz...nie jestesmy wróżkami zeby wiedziec jaka masz plyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikol Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Prawdopodobnie nie dostaniesz....chyba, ze powiesz jaka plyta, moze zdjecie wstawisz...nie jestesmy wróżkami zeby wiedziec jaka masz plyte... 1405875[/snapback] No bez przesady, tutaj chyba nie jest potrzebna wiedza jaka ma plyte... Uchwyty do ramu sa chyba we wszystkich takie same, bo to w koncu tylko takie male pizdziki z plastiku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Jak już jeden urwany to bym też drugi urwał, wcisnął ram na hama i nie powinno wypadać, tak mi się zdaje :] Nigdy nie udało mi sie niczego urwać na mobo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a może go niedokładnie zapinasz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a moze wloz go do innego slotu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Więc... Tego posta przeczytaj TYLKO jeśli jesteś hardcoreowcem!! Przed sekundą spojrzałem na moje stare mobo (Soltek 75KAV i 128 sdram) po czym wywnioskowałem (złożone symulacje :wink: ) że teoretycznie na końcach slotów nie ma ścieżek. Możesz przewiercić się przez PCb płyty z obu stron przełożyć naprawde cieniutki drucik przez otworek przejść przez otworek w ramie (zaznaczony czerwonym kółeczkiem :wink: i do drugiej dziureczki. i po drugiej stronie ładnie zaizolowac drut i splątac (nazwij to jak chcesz!) by ram nie uciekał. PS. OWIES byłby dumny z moich filozofii :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ram ci na 99% procent nie wypadnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Prosta sprawa :) Kup uszkodzoną płyte główną i przelutuj slot :D Będzie jak nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...