Yacko Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Czy ktoś montował Pentagrama Freezone 100 ALCU+ na socket 754 ? Dzisiaj przymierzałem i widzę, że nie zakrywa całej powierzchni procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kataryniarz Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja mam Freezone 80 AlCu na A64 2800+ - obroty ustawione na 2000, obudowa otwarta. Temperatura od 33 stopni do 44 :) Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Kataryniarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ja mam Freezone 80 AlCu na A64 2800+ - obroty ustawione na 2000, obudowa otwarta. Temperatura od 33 stopni do 44 :) 1404633[/snapback] Zauważyłeś, że powierzchnia podstawy radiatora jest dużo mniejsza niż procesor ? Po prostu nie przykrywa całej metalowej powierzchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zauważyłeś, że powierzchnia podstawy radiatora jest dużo mniejsza niż procesor ? Po prostu nie przykrywa całej metalowej powierzchni. 1404698[/snapback] Ta blaszka na A64 to IHS (integrated head spreader), ktora ma za zadanie ochraniac procesor przed ukruszeniem i zwiekszyc powierzchnie odprawadzajaca cieplo. Sam rdzen jest duzo, duzo mniejszy od tej blaszki i wlasnie cooler ma za zadanie chlodzic go. Nie szkodzi, ze spod radiatora nie zajmuje calej powierchni procesora ;) W koncu te pentagramy maja zestaw montazowy pod socket 754 wiec chyba musza sobie dobrze radzic z odprowadzaniem ciepla na tych prockach. Mam nadzieje, ze rozwialem wszelkie watpliwosci. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...