Skocz do zawartości
Bobslej

Moje Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Snake napewno nie... nic nie wiadomo na temat jego wydajności... :/ mogę korzystając z doświadczenia powiedzieć iż nie jest porażająca.. natomiest Spider Extreme jest mniej więcej jak F2S z tym że droższy i gorzej wyposażony - nie ma się co dziwić Samhain się przyłozył :) i nawet MCS nie podskoczy w zabieganiu o klienta (wyposażenie bloku)

węże - ciastorama/obi/ogrodnicze

pompka - aquael 650

rezerwuar - pojemnik na żarcie + jakieś króćce np. z ogrodniczego...(bywają plastikowe za grosze)

1407266[/snapback]

Kyniek a warto sie potem użerac z budową rezu-wklejanie kroccy itp? nie lepiej takiego atmana uszczelnić i mieć spokój? Wiem,że troszke zachodu jest z odpowietrzaniem ale większość ludzi nie rozkręca wc pare razy w tygodniu i raz odpowietrzy i ma spokój(pytam bo sam na razie jestem za atmankiem albo hydorkiem i układem zamkniętym )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za sotsowaniem rezu - znacznie uprasza zalanie i odpowietrzenie układu - zdaje się masz na myśli trójnik :/ zawsze odstraszało mnie to rozwiązanie :/ ja mam rez - malutki co prawda ale wyśmienicie spełnia swoją rolę - pompka jest niezatopiona... można kupić pojemnik większy by się pompka zmieściła - jak się wytnie o 1-2mm mniejsze otwory o mniejszej średnicu to nie będzie potrzebne specjalne zabiegi uszczleniające

niby układ z rez. to otwarty.... ale ja wyznaje definicje taką że układ zamknięty to taki w którym woda nie ma absolutnie styku z powietrzem atmosferycznym - u mnie nie ma - jak by był to bym cierpiał męki z powodu smrodu denaturatu....

EDIT:

co do twojego pytanie to wyrażę swoje zdanie - w układach tańszych moim zdaniem lepiej zastosować pompkę zatopioną w rezerwuarku - jak wywiercisz odrobinę mniejsze otwory na wąż to problem uszczelnianie nie będzie absorbujący - wystarczy uszczelnić silikonem lub superglue... jeśli natoiest ktoś ma wiecej $$ i stać go na zakup trochę droższej pompki - np. hydorek to raczej układ bez rezu... aczkolwiek odstrasza mnie myśl o odpowietrzeniu :/ ja bym wolał wtedy dać choć malutki i symboliczny rezik (tak zrobiłem u seibie)

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a [ciach!]pierdwnica to to

1407275[/snapback]

Normalnie cenzura bracie :D

a nagrzewnice to w troim przypadku bym sobie ze szrota kadeciaka przytargał-znaczy sie harrisona- w opach montowane kadet, astra, rekord ma też podobna ale nieco większą. Nieco czyszczenia , pucowania,kompieli w occie i masz fajną chłodnice. a tamtego cusia to bym raczej nie ryzykował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie tez uzywam kadetta,ale mam tez miedzianą z mosiędzem[finy]od fiata chyba maluch.Jak chcesz to za nieduzo mogę odpalić[20zł].Trzymałem ją na wypadek gdybym chciał umiescić chłodnicę w miejsce cdromu.Jak chcesz foto to odezwij się na gg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojoj... coś czuję, że dobra okazja przeszła ci koło nosa... :D poszła na allegro wczoraj nagrzewnica z Opla Rekorda za 50 zł - ze zdjęć widać, że odpucowana jak ta lala była :D

moja rada - zaglądaj częściej na allegro - w końcu trafisz jakąś okazję

Link do aukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a można coś bliżej ot tym frost2slim? PS z tatą się ostatnio użeram bo płyta ma ABIT NF7 S2 (Nforce 2 ultra 400) wg ojca NIE MA Dual Channel :blink: pogibało go z deka... bo jak włożylem nie jednakowe ramy to nie ma monicie Dual Channel...(kingston & elixir 400) wg niego płyta z NF ma przy elixirze 266 i hynixie 333 Dual channel... pytałem sięfachowca na WGK i niektóre są barziej uniwersalne a niektóre nie...

uff poza tym namierzyłem szrot i może tam się yutro wybiore ale nie lubie wchodzić gdzieś gdzie jest "zły pies" :-P ... ale jak wracałem to jakiś jamnik mnie obszczekał... :lol:

zapodaj photki tego bisa126. ps gdzie mieszkash?

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bobslej dzieciaku czytaj tematy, rob notatki i wyciagaj wnioski.

Co ty chcesz zeby wszyscy poklepali cie po glowce i powiedzieli ze masz kupic to czy to.

Szczerze mowiac kup sobie co chcesz, jesli zlozysz i bedzie dzialalo to i tak bedziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grr a mam only transforator... :mur: a wie ktooś jak?

podliczyłem koshty i troche drogo wychodzi a jak ktooś ma słomiany zapał to wiecie... yba zostane przy AC <_<

mam opalarkę do robienia (topienia) rureczek plastikowych na izolacje przewodoow. nada się?

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi