Bobslej Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) a [ciach!]pierdwnica to to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48855753 niby od 1 zł ale musi list z alle przyjść... co to jakieś ciachy? Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Snake napewno nie... nic nie wiadomo na temat jego wydajności... :/ mogę korzystając z doświadczenia powiedzieć iż nie jest porażająca.. natomiest Spider Extreme jest mniej więcej jak F2S z tym że droższy i gorzej wyposażony - nie ma się co dziwić Samhain się przyłozył :) i nawet MCS nie podskoczy w zabieganiu o klienta (wyposażenie bloku) węże - ciastorama/obi/ogrodnicze pompka - aquael 650 rezerwuar - pojemnik na żarcie + jakieś króćce np. z ogrodniczego...(bywają plastikowe za grosze) 1407266[/snapback] Kyniek a warto sie potem użerac z budową rezu-wklejanie kroccy itp? nie lepiej takiego atmana uszczelnić i mieć spokój? Wiem,że troszke zachodu jest z odpowietrzaniem ale większość ludzi nie rozkręca wc pare razy w tygodniu i raz odpowietrzy i ma spokój(pytam bo sam na razie jestem za atmankiem albo hydorkiem i układem zamkniętym ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) ja jestem za sotsowaniem rezu - znacznie uprasza zalanie i odpowietrzenie układu - zdaje się masz na myśli trójnik :/ zawsze odstraszało mnie to rozwiązanie :/ ja mam rez - malutki co prawda ale wyśmienicie spełnia swoją rolę - pompka jest niezatopiona... można kupić pojemnik większy by się pompka zmieściła - jak się wytnie o 1-2mm mniejsze otwory o mniejszej średnicu to nie będzie potrzebne specjalne zabiegi uszczleniające niby układ z rez. to otwarty.... ale ja wyznaje definicje taką że układ zamknięty to taki w którym woda nie ma absolutnie styku z powietrzem atmosferycznym - u mnie nie ma - jak by był to bym cierpiał męki z powodu smrodu denaturatu.... EDIT: co do twojego pytanie to wyrażę swoje zdanie - w układach tańszych moim zdaniem lepiej zastosować pompkę zatopioną w rezerwuarku - jak wywiercisz odrobinę mniejsze otwory na wąż to problem uszczelnianie nie będzie absorbujący - wystarczy uszczelnić silikonem lub superglue... jeśli natoiest ktoś ma wiecej $$ i stać go na zakup trochę droższej pompki - np. hydorek to raczej układ bez rezu... aczkolwiek odstrasza mnie myśl o odpowietrzeniu :/ ja bym wolał wtedy dać choć malutki i symboliczny rezik (tak zrobiłem u seibie) Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 No ja też zastanawiam sie nad trójnikiem lub ewentualnie takim małym pojemnikiem-nazwał bym to bardziej zbiorniczkiem wyrównawczym niż rezem właśnie tylko do odpowietrzania/uxupełniania cieczy w układzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 heheheee właśnie pisałem edita :P próbują ci dać odpowiednie dane do podjęcia decyzji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a [ciach!]pierdwnica to to 1407275[/snapback] Normalnie cenzura bracie :D a nagrzewnice to w troim przypadku bym sobie ze szrota kadeciaka przytargał-znaczy sie harrisona- w opach montowane kadet, astra, rekord ma też podobna ale nieco większą. Nieco czyszczenia , pucowania,kompieli w occie i masz fajną chłodnice. a tamtego cusia to bym raczej nie ryzykował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 ok a się zastanawiam jaki blok do 100zł tego spidera??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 bierz frosta 2slim ładniejszy i masz wszystkie zapinki przejsciówki i inne duperele w zestawie. Spider nie jest zły ale nieco droższy, brzydszy i raczej nie wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Osobiscie tez uzywam kadetta,ale mam tez miedzianą z mosiędzem[finy]od fiata chyba maluch.Jak chcesz to za nieduzo mogę odpalić[20zł].Trzymałem ją na wypadek gdybym chciał umiescić chłodnicę w miejsce cdromu.Jak chcesz foto to odezwij się na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Jedrek71 Ale maluch czyli fiat 126P nigdy nie miał chłodnicy, ani nagrzewnicy, on był zawsze na powietrze ;-) Tylko fiat 125P miał chłodzenie cieczą, kiedyś wystarczyło zerknąć na stronę CPC :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Jedrek71 Ale maluch czyli fiat 126P nigdy nie miał chłodnicy, ani nagrzewnicy, on był zawsze na powietrze ;-) Tylko fiat 125P miał chłodzenie cieczą, kiedyś wystarczyło zerknąć na stronę CPC :-D 1408446[/snapback] 126P bis miał chłodnice. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie znam się zbytnio na samochodach, ale to już OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 ojoj... coś czuję, że dobra okazja przeszła ci koło nosa... :D poszła na allegro wczoraj nagrzewnica z Opla Rekorda za 50 zł - ze zdjęć widać, że odpucowana jak ta lala była :D moja rada - zaglądaj częściej na allegro - w końcu trafisz jakąś okazję Link do aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) a można coś bliżej ot tym frost2slim? PS z tatą się ostatnio użeram bo płyta ma ABIT NF7 S2 (Nforce 2 ultra 400) wg ojca NIE MA Dual Channel :blink: pogibało go z deka... bo jak włożylem nie jednakowe ramy to nie ma monicie Dual Channel...(kingston & elixir 400) wg niego płyta z NF ma przy elixirze 266 i hynixie 333 Dual channel... pytałem sięfachowca na WGK i niektóre są barziej uniwersalne a niektóre nie... uff poza tym namierzyłem szrot i może tam się yutro wybiore ale nie lubie wchodzić gdzieś gdzie jest "zły pies" :-P ... ale jak wracałem to jakiś jamnik mnie obszczekał... :lol: zapodaj photki tego bisa126. ps gdzie mieszkash? Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Bobslej dzieciaku czytaj tematy, rob notatki i wyciagaj wnioski. Co ty chcesz zeby wszyscy poklepali cie po glowce i powiedzieli ze masz kupic to czy to. Szczerze mowiac kup sobie co chcesz, jesli zlozysz i bedzie dzialalo to i tak bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Dorwałem nagrzewnice (nie kadet-wiem że mnie zbluzgacie...) 125p za darmo... :D w dobrym stanie tylko finy poprostować i zdeczka ocześcić 0 rdzy szczelna aż się zapowietrzyłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 musisz rozlutowac bo szlak ja trafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) grr a mam only transforator... :mur: a wie ktooś jak? podliczyłem koshty i troche drogo wychodzi a jak ktooś ma słomiany zapał to wiecie... yba zostane przy AC <_< mam opalarkę do robienia (topienia) rureczek plastikowych na izolacje przewodoow. nada się? Edytowane 3 Maja 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 lepiej już nad kucenką gazową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...