Skocz do zawartości
Lagier

Pytanie do uzytkownikow laptopow (compaq)

Rekomendowane odpowiedzi

mam do was pytanko juz je kiedys zadawalem ale nie uzyskalem odpowiedzi. Niedawno kupilem okazyjnie laptopa compaq armade 1750 i nie wiem jak sie dostac do biosa :? delete, f1 probowalem ale nic, licze na wasza pomoc :)

z gory THX za odpowiedzi

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)w ostatnim chyab neterze sa wypsiane te rzeczy, ale glowy nie dam, czy to enter i czy ostatni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam do was pytanko juz je kiedys zadawalem ale nie uzyskalem odpowiedzi. Niedawno kupilem okazyjnie laptopa compaq armade 1750 i nie wiem jak sie dostac do biosa  :?  delete, f1 probowalem ale nic, licze na wasza pomoc :)

z gory THX za odpowiedzi

pozdrav

Lagier

F10 próbowałeś? Na stacjonarnych Compaqach to działa. Zobacz czy nie masz jakiegoś klawisza z napisem Setup - może trzeba go nacisnąć z Fn itd. itp. Kombinuj na wszystkie sposoby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Compaqi czesto nie maja biosu , poszukaj na www producenta :/

W Deskpro 2000 oprogramowanie do obsługi biosu było na twardym dysku, na specjalnej partycji i rzeczywiście sciągało się je ze strony Compaqa.

Spróbuj też ściągnąć najnowszy bios i go załaduj - może wtedy uda ci się wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Deskpro 2000 oczywiscie można to wgrać - trzeba ściagnać Computer Setup and PC Diagnostics i utworzyć Diagnostic Partition i tam się to instaluje (można to też odpalić z dyskietek). Niestety dla Armady 1750 nic takiego do ściagnięcia nie ma i o ile pamiętam do żadnej Amady, którą widziałem nie trzeba było tej Diagnostic Partition instalować na dysku. Ściagnij "System ROMPaq" i spróbuj jednak odświeżyć BIOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak instukcja się znalazła.Problem nadal jest prosty do rozwiązania tylko tym razem trzeba czytać.W instrukcji jest to napisane bardzo dokładnie.Odradzam zabawy z Bios-em wg sugestii kolegów bo to się może skończyć serwisem,a to kosztuje i na koniec przyzwyczajmy się do szukania na stronach profesjonalnych, to nie krajowe "wizytówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooteboki Comaqa maja dodatkowa partycje dyskowa na ktorej jest dodatkowy Bios(nie jest on wymagany do pracy kompa ale do zmiany usawien z default na inne) czasem sie zdarza ze cos dzieje sie z dyskiem i ta partycja pada wtedy nie ma mozliwosci zmian ustawien w biosie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Deskpro 2000 oczywiscie można to wgrać - trzeba ściagnać Computer Setup and PC Diagnostics i utworzyć Diagnostic Partition i tam się to instaluje (można to też odpalić z dyskietek). Niestety dla Armady 1750 nic takiego do ściagnięcia nie ma i o ile pamiętam do żadnej Amady, którą widziałem nie trzeba było tej Diagnostic Partition instalować na dysku. Ściagnij "System ROMPaq" i spróbuj jednak odświeżyć BIOS.

Nie ma :?: A to co :?: http://www.compaq.com/support/files/armada...nload/8093.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli uruchamiam computer setup z dyskietki nie ma mozliwosci zmiany wszystkich opcji zeby bylo to mozliwe trzeba utworzyc odpowiednia partycje za pomoca progzu PC Diagnostic. Jednak kiedy wybieram opcje by utworzyl partycje wyskakuje mi komunikat iz nie moze tego uczynic bo jest za mało miejsca na dysku a partycje mam dwie c=1gb d=5gb. A moze jemu chodzi o dyskietke a jesli tak to jak zrobic zeby utworzyc ta partycje?! :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytać,czytać i jeszcze raz czytać.Dla ułatwienia Rozdział 15 str.2 instrukcji-kawa na ławę.Nie serwisuję-przerwa w robocie.

Nie mam instrukcji juz mowilem w necie tez jej nie potrafilem znalezc znalazlem tylko faq ale tam nie bylo o tym tak czy owak juz zrobilem bez pomocy instrukcji :lol: i ustawilem to na czym mi zalezalo. Wszystki big THX za pomoc :lol: :P

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...