Skocz do zawartości
Mad_John

Chieftec 410-212

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisze na forum Tweak bo wydaje mi sie, że zjadzie się tu ktoś kto pomoże rozwiązać mój problem...

Dwa dni temu kupiłem zasilacz Chiefteca 410-212, myślałem że będzie to dobry zakup, bo niby firma dobra, cena wysoka... pomyślałem, że płace za dobrą jakość ale troche sie przejechalem. Po wymianie zasilacza (wczesniej mialem Megabajt 350 - dostałem razem z obudową) wszystko chodzilo super, zero hałasu, komputer chodzi bardzo stabilnie ale pojawił się problem z kartą dźwiękową. Dużo rozmawiam przez internet a nowy zasilacz uniemożliwia mi to. Nie wiem co jest z nim nie tak ale na mikrofonie mam caly czas jakies dziwne szumy, próbowałem na 2 mikrofonach to samo. Po wymianie zasilacza na stary wszystko wraca do normy... Sprawdzałem ustawienia dźwięków, mam niepotrzebne rzeczy powyciszane...

Ma ktos jakis pomysl co to moze byc?? Gdzies wyczytalem ze to wina tego nie zasilacz nie jest uziemiony. Nie mam uziemienia na gniazdku ale probowalem na gniazdku z uziemieniem w innym pokoju i jest to samo...

Moja konfiguracja:

Amd 2200 (171x10,5)

2x512 Twinmos 2.5

Płyta Epox 8RDA3G

Karta dżwiękowa SB Audigy 2

Grafika Radeon 9550 Gigabyte

Stara nagrywarka Ricoh

Dysk Seagate Barracuda 80 GB 2MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem Audigy potrzebuje napięcia -5V, którego ten zasilacz nie podaje. Musisz wymienić zasiłkę na inny model, lub zmienić kartę dźwiękową.

1408083[/snapback]

Chodzi taka plota. Mogę zdementowac, jadę na 2ZS, (być może 2 bez ZS faktycznie potrzebuje -5V tego nie wiem, bo dawno temu 2kę miałem), zasilacz bez -5V i gra i bucy... i na analogu i cyfrowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi