flasht Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ratunku... wziely mi sie i dyski znikly... wczoraj jeszcze (chyba) byly... a teraz patrze i nie ma... zostala tylko partyja C: ... partycja D: i dysk E: znikly... bios dyski wykrywa.... i co ja mam teraz zrobic ? :-( Tam byly BARDZO WAZNE dane... :,-((( Pomocy!!! Windows to Windows 2003 EE. Pozdrawiam... Chory, zdesperowany, wkurzony i w ogole wszystko co zle... FlashT Co moge powiedziec to jeszcze to ze ostatnio moj Plextor kinda padl... moze cos sie zjebalo z kontrolerem IDE na plycie ??? Plyta to Abit NF7-SL rev2 ... ALE dlaczego by wtedy znikla partycja?!!!!!!!! ;-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Napisz cos wiecej o tych zniknietych partycjach. W jakim systemie plików byly o jakim rozmiarze. Czy nie uzywales jakis programów np. do konwersji partycji lub cos w tym stylu. ZObacz w panelu sterowania w zarzadzaniu komputerem - zakladka zarzadzanie dyskami czy wogle sa te parycje tam widoczne. Do odzyskania danych sproboj uzyc Easy Recovery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja tak mialem jakis czas temu na WinXP SP2 ze mi spawarka znikla a nic nie robilem, troszke w google poszukalem i natknalem sie na cos takiego: Wejdz tam regeditem i usun wpisy. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} W moim przypadku pomoglo ale ciezko powiedziec jak bedzie u Ciebie. Zrob eksperyment moze sie naprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Napisz cos wiecej o tych zniknietych partycjach. W jakim systemie plików byly o jakim rozmiarze. Czy nie uzywales jakis programów np. do konwersji partycji lub cos w tym stylu. ZObacz w panelu sterowania w zarzadzaniu komputerem - zakladka zarzadzanie dyskami czy wogle sa te parycje tam widoczne. Do odzyskania danych sproboj uzyc Easy Recovery 1411677[/snapback] :blink: ... :unsure: ... :huh: ... :? ... :sad: ... :cry: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Stary ja jakis tydzien temu przechodziłem te same katusze - poprosty rozwaliło ci system plików , domyslam sie ze na tych partycjach które znikły był FAT. Jedna rada która może ci pomóc to spróbuj programu "PC Inspector File Recovery" - Easy Recovery olej ten program moim zdaniem jest do bani dziala pod czystym dosem i z tego powodu rozwala długie nazwy - wiekszość plików nie da sie odzyskac , natomiast File Recovery dziala pod win - ja odzyskałem 100% danych. Powodzenia w bojach pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Stary ja jakis tydzien temu przechodziłem te same katusze - poprosty rozwaliło ci system plików , domyslam sie ze na tych partycjach które znikły był FAT. Jedna rada która może ci pomóc to spróbuj programu "PC Inspector File Recovery" - Easy Recovery olej ten program moim zdaniem jest do bani dziala pod czystym dosem i z tego powodu rozwala długie nazwy - wiekszość plików nie da sie odzyskac , natomiast File Recovery dziala pod win - ja odzyskałem 100% danych. Powodzenia w bojach pozdro 1411812[/snapback] Partycje byly na NTFS :/ Ale rzeczywiscie... sciagnalem "Stellar Phoenix NTFS" i normalnie widzi wszystkie pliki... tylko sie boje cos z tym robic, zeby tego nie utracic na dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...