prezesrm Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Witam, mam sprzęt jak poniżej, zastanawiam się tylko nad wymianą płyty głównej bo ta moja DB7II jest za cienka, poniżej napisze co mi nie pasuje: - nie moge podkrecic procka, bo przeskok FSB jest ze 100 od razu na 133, a na 133 procek ma 2,4 i juz zaczyna sie Windows sypać - co z tego, że mam RAM z prędkością 333 jak płyta może obsłużyć jedynie 266 :) Chciałbym zakupić płyte tak do 500zł, żeby to wszystko dobrze chodziło i żebym mogł podkrecić troche procka (na innej płycie 2,35 i chodzi idealnie), a poźniej jakbym miał kase to zainwestowałbym w lepszy procesor. Prosze doradzcie mi jaką płyte wybrać do mojej konfiguracji, a może nie warto sie w to bawić, tylko zakupic jakąś inną płyte pod AMD??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stogu16 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 imo abit nf7 do o/c całkiem dobry. albo dfi infinity-niedrogie a tez dobre:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) imo abit nf7 do o/c całkiem dobry. albo dfi infinity-niedrogie a tez dobre:D 1433679[/snapback] Zauważ że kolega ma P4 ... a nie AMD :mur: Hmm, może kup sobie AMD SEMPRON s 754 + płyta główna /sprzedasz swoje i wystarczy ci kasy/ Procek ten bardzo ładnie się kręci , i będzie lepszy do gier niż ten twój Pentium. Czyli proponuje coś takieg: Procesor Amd Sempron 3000 s 754 - 393zł lub Athlon 64 2800 s 754 - 420zł Do tego płyta główna ... ok. 400zł Czyli wyjdzie ciebie max 820zł. Masz 500zł + kasa ze sprzedaży tego co masz teraz (płyta+procek) spokojnie starczy i komp o niebo lepszy. Do tego chłodzenie za 80zł ARCTIC FREEZER 64 i jesteś urządzony ;) Edytowane 8 Maja 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...