Skocz do zawartości
prezesrm

Płyta Główna - Jaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam sprzęt jak poniżej, zastanawiam się tylko nad wymianą płyty głównej bo ta moja DB7II jest za cienka, poniżej napisze co mi nie pasuje:

- nie moge podkrecic procka, bo przeskok FSB jest ze 100 od razu na 133, a na 133 procek ma 2,4 i juz zaczyna sie Windows sypać

- co z tego, że mam RAM z prędkością 333 jak płyta może obsłużyć jedynie 266 :)

Chciałbym zakupić płyte tak do 500zł, żeby to wszystko dobrze chodziło i żebym mogł podkrecić troche procka (na innej płycie 2,35 i chodzi idealnie), a poźniej jakbym miał kase to zainwestowałbym w lepszy procesor.

Prosze doradzcie mi jaką płyte wybrać do mojej konfiguracji, a może nie warto sie w to bawić, tylko zakupic jakąś inną płyte pod AMD???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo abit nf7 do o/c całkiem dobry.

albo dfi infinity-niedrogie a tez dobre:D

1433679[/snapback]

Zauważ że kolega ma P4 ... a nie AMD :mur:

Hmm, może kup sobie AMD SEMPRON s 754 + płyta główna /sprzedasz swoje i wystarczy ci kasy/

Procek ten bardzo ładnie się kręci , i będzie lepszy do gier niż ten twój Pentium.

Czyli proponuje coś takieg:

Procesor Amd Sempron 3000 s 754 - 393zł

lub

Athlon 64 2800 s 754 - 420zł

Do tego płyta główna ... ok. 400zł

Czyli wyjdzie ciebie max 820zł. Masz 500zł + kasa ze sprzedaży tego co masz teraz (płyta+procek) spokojnie starczy i komp o niebo lepszy. Do tego chłodzenie za 80zł ARCTIC FREEZER 64 i jesteś urządzony ;)

Edytowane przez Trendzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi